Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου Ικαρίας για τις μεταφορές των μαθητών

14:03 10/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η διαπίστωση από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα γνωστά και χρόνια προβλήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών συνεχίζουν να υπάρχουν. Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του Δ/Σ Ευδήλου συνεδρίασε στις 14/9 και έθεσε το ζήτημα σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17/9, με σκοπό να προωθηθεί η διαμαρτυρία αυτή σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Επαρχείο Ικαρίας και Φούρνων, Περιφέρεια Β.Αιγαίου, Υπουργείο Παιδείας, Δ/νση

Α/θμιας Εκπαίδευσης) και να δοθεί χρονική προθεσμία 10 ημερών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Μετά από την διαμαρτυρία στο Επαρχείο στις 28/9 και την απάντηση της Δ/νσης Α/θμιας Σάμου, διοργανώνεται νέα γενική συνέλευση στις 12/10 στην έδρα του συλλόγου με ανοιχτό κάλεσμα σε συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών καθώς και στον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο αλλά και στην Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης κ. Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου θέτοντας εκ νέου τα παρακάτω αιτήματα.

1. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
2. ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
3. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α.24001 (ΦΕΚ1449/14-06-2013) ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα