Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ επισκέπτεται αύριο την Αθήνα

15:41 25/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο, παραμονή του άτυπου Eurogroup στη Σόφια, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα αναφερθεί σε μια σειρά από θέματα όπως το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους, το προσφυγικό, τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τους δυο ‘Ελληνες στρατιωτικούς

που κρατούνται στη γείτονα.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη τοποθέτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο για τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: «Όσον αφορά το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, τα είπα αυτά και στη Βάρνα, παρουσία του προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου. Είπα ότι δεν θα το δεχτούμε, και είπαμε ότι πριν από το ορθόδοξο Πάσχα θέλαμε να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δυο Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι έκαναν ένα λάθος στα σύνορα, απείλησαν την Τουρκία. Είναι γελοίο».

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Γιούνκερ

Ο κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 10:00 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο ενώ θα ακολουθήσει, στις 10:50 π.μ., συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και κοινή συνέντευξη Τύπου στις 11:35.

Στις 12:00, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα