Ο «Κύκνος» γιόρτασε «ξεχωριστά» την ημέρα για το Down

12:13 21/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

O Θεσσαλικός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down «Κύκνος» γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο με τρόπο «ξεχωριστό», όπως πολύ ξεχωριστό είναι και το χρωμόσωμα 21.

Μας λένε οι φίλοι:

«Ένα παραπάνω χρωμόσωμα, αγκάλιασέ το!
Γιατί αυτό το παραπάνω είναι…«Ξεχωριστό»!Το «πολύ (ξεχωριστό) Χρωμόσωμα 21»!
Που δημιουργεί τελικά Ξεχωριστά πλάσματα. Διαφορετικά αλλά, ίσα.
Η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στην «Τρισωμία 21» (3/21), το γνωστό «Σύνδρομο Down».
Και όπως κάθε χρόνο καθιερώσαμε «Ο ΚΥΚΝΟΣ» και τα παιδιά του

με τους γονείς και φίλους γιορτάσαμε «ξεχωριστά»! Φέτος λοιπόν, βρεθήκαμε στη Δημοτική Πινακοθήκη- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Του Γιατρού και Μεγάλου Δωρητή και Ευεργέτη της πόλης. Στην ξεχωριστή αυτή δομή του Πολιτισμού που συντελούνται σημαντικά πράγματα.
Μας καλοδέχτηκαν η Αντιπρόεδρος κα Άννη Ψάρρα- Περίφανου και τα στελέχη της που εθελοντικά και εκτός ωραρίου και τυπικών υποχρεώσεων ξενάγησαν σε μία υπέροχη έκθεση, έδειξαν video, ασχολήθηκαν δημιουργικά με τα παιδιά και τα πρόσφεραν και καλούδια.
Μία άψογη φιλοξενία που αισθανόμαστε ως Σύλλογος να ευχαριστήσουμε θερμά την Άννη Ψάρρα- Περίφανου και τις Ιωάννα Δεληγιάννη, Ελένη Ζανέτα, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου και, Μαρίνα Παπουτσή.
Ελπίζουμε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί να γιορτάσουμε στο δικό μας σπίτι, στο σπίτι των Χρωμοσομούληδων στην Λάμπρου Κατσώνη και να σας υποδεχτούμε.»

Και εμείς το ελπίζουμε να αποκτήσουν τα παιδιά αυτά τον δικό τους χώρο, όπου θα μπορούν να ψυχαγωγούνται μαζί με δικά μας, να εργάζονται ακόμη και να φιλοξενούνται όταν θα χρειάζεται.
Οι εργασίες έχουν αρχίσει, οι υπογραφές έχουν «πέσει» και αναμένεται με αγωνία η ολοκλήρωση αυτού του πολύ ξεχωριστού σπιτιού…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα