Ο Γ. Κατσιαντώνης στο 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

12:42 25/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα περτουλιώτικα λιβάδια βρέθηκε για το 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Παρακολούθησε με συγκίνηση και θαυμασμό την περήφανη «ζωή» τους μέσα από τα δρώμενα που παρουσίασαν στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, και έκανε λόγο για «ακέραιους και γνήσιους Έλληνες που προσέφεραν τα ύψιστα στον Ελληνικό Αγώνα και συνεχίζουν με ενότητα και πίστη, να μάχονται για τα ιδανικά της πατρίδας μας».

«Η αναδρομή στα μονοπάτια της παράδοσης και της ιστορίας, μέσα από το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, αποτελεί

για όλους τους Έλληνες χρυσή παρακαταθήκη του πολιτισμού και του Ελληνικού Έθνους. Οι Σαρακατσαναίοι, ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες της Πατρίδας μας, και συνεχίζουν ακούραστοι να υπερασπίζονται την ταυτότητα του Έθνους μας και της Μακεδονίας, για την οποία αγωνίστηκαν νυχθημερόν την περίοδο 1903-1908 για να μείνει Ελληνική».

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφερόμενος στο αφιέρωμα που έκαναν στον Σαρακατσάνο Μακεδονομάχο καπετάν Κώστα Γαρέφη, συμπλήρωσε ότι » η ιστορική γνώση είναι η άμυνα μας στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, και η δύναμή μας για να αντισταθούμε στις αδικίες και στην αλλοίωση της ιστορίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα