Ο Δήμος Ξάνθης τιμά την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου

16:42 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Ξάνθης τιμά την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου και ενώνει τη φωνή του με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων της Ξάνθης, “ΠαραΜΕΝΟΥΜΕ ΖΩΗροί”

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), με σύνθημα «I am and I do» δηλαδή (Είμαι και θα το κάνω), έχει σκοπό να εμπνεύσει τη δράση

των πολιτών, της υγειονομικής κοινότητας και των δομών, με το σκεπτικό ότι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διαβίωσης, η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, μπορούν να σώζουν ζωές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και σημειώνει ότι «στην Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.»

Ο Εθνικός σχεδιασμός για τον καρκίνο στη χώρα μας, έχει τρεις στόχους:
1. Την αποτελεσματικότερη πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (αφορά κυρίως στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).
2. Τη βελτίωση της αντιμετώπισης του διαγνωσμένου καρκίνου (αφορά κυρίως στις υπηρεσίες Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).
3. Την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της Πολιτείας στη διαχείριση της νόσου και των συνεπειών της.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Ξάνθης, Καρκίνου,dimos xanthis, karkinou