Ο Δήμος Κω κοντά στους πολίτες που πλήττονται από την πανδημία

14:44 26/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία Covid-19 και έχουν ανάγκη τις κοινωνικές υπηρεσίες του προσφέρει ο Δήμος Κω.

Συγκεκριμένα, στον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15695 του Δήμου Κω μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 το πρωί έως τις 08.00 το βράδυ, οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο αρμόδιος υπάλληλος θα δημιουργεί καρτέλα εγγραφής ωφελούμενου η οποία θα αποστέλλεται στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές, όπου θα ελέγχεται ποιος δικαιούται βοήθεια, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Επίσης,

κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταθέτει το αίτημά του μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου www.kos.gov.gr. Για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου αξιοποιείται διαθέσιμο προσωπικό του ΔΟΠΑΒΣ, από την αναστολή λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ο Δήμος Κω οργανώνει τις διαθέσιμες δυνάμεις του για την υποστήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και ψυχολογική υποστήριξη.

Αιτήματα που αφορούν φαρμακευτική περίθαλψη και συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες θα παραπέμπονται στα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Θέματα που αφορούν προνοιακά επιδόματα και γενικότερα θέματα απόρων παραπέμπονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, όπου γίνεται έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τους δικαιούχους βοήθειας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα