Ντ. Τραμπ:»Το ότι επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι ντροπή»-

07:28 13/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αφού «εξαπέλυσε μύδρους» εναντίον της Γερμανίας όσον αφορά την «εξάρτησή της από τη Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας», ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί την Ευρώπη ότι με την έλευση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων «χάνει» τον «πολιτισμό» και την «υφή» της. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τη συμφωνία που ετοιμάζεται να συνάψει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζοντας ότι «πιθανότατα θα σκοτώσει» κάθε ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών

μεταξύ του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείπνησε με την Τερέζα Μέι στην κατοικία του Ουίνστον Τσόρτσιλ, στο Λονδίνο, ενώ κυκλοφορούσε η συνέντευξη του στην εφημερίδα Sun από όπου προειδοποιούσε:

«Αν κλείσουν αυτή τη συμφωνία, θα διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να διαπραγματευόμαστε με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Τραμπ, ενώ υπενθύμισε ότι με το σχέδιο διαφώνησε και παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο «θα γινόταν σπουδαίος πρωθυπουργός.»

«Το ότι επιτρέπεται η μετανάστευση στην Ευρώπη είναι ντροπή»

«Όλη αυτή η μετανάστευση έχει στ’ αλήθεια αλλάξει την υφή της Ευρώπης. Μιλάω σαν κάποιος που είναι απέξω όταν το λέω αυτό, αλλά μιλάω σαν κάποιος που αγαπάει την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής και η μητέρα του σκοτσέζικης καταγωγής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Οι διαδηλώσεις κατά του Τραμπ να είναι ειρηνικές»

Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις εναντίον του Αμερικανού προέδρου δεν είναι αντιαμερικανικές, όμως αντικατοπτρίζουν την αντίθεση των Λονδρέζων στην «πολιτική του φόβου και της απόγνωσης».

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με οξύτητα εναντίον του Σαντίκ Καν:

« «Νομίζω ότι είναι φριχτός δήμαρχος, έχει κάνει πολύ κακή δουλειά όσον αφορά την τρομοκρατία. Παλιά αγαπούσα το Λονδίνο ως πόλη Όταν σε κάνει να νιώθεις ανεπιθύμητος, γιατί να μείνω εκεί;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, και αφού διαβεβαίωσε ότι οι χώρες συμφώνησαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά τις αμυντικές δαπάνες τους, ο Τραμπ είπε ότι ορισμένα από τα φτωχότερα μέλη τον ρώτησαν αν θα μπορούσε να τις βοηθήσει να αγοράσουν αμερικανικά οπλικά συστήματα.

«Όλοι θέλουν να αγοράσουν τον εξοπλισμό μας. Έτσι βοηθάμε ορισμένες από αυτές τις χώρες να αγοράσουν τον καλύτερο εξοπλισμό», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατονομάζοντας κορυφαίες αμερικανικές βιομηχανίες.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Απειλές Τραμπ για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και αναδίπλωση (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα