Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ:Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων

11:58 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους παλαιστίνιους κρατούμενους που συνεχίζουν την απεργία πείνας. «Το Ισραήλ παραβιάζει, με πολλούς τρόπους, εδώ και 70 χρόνια το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμβάσεις της Γενεύης κατά του Παλαιστινιακού λαού. Το Ισραήλ έχει χτίσει σχεδόν όλες τις φυλακές του στο εσωτερικό του κράτους του. Με αυτόν τον παράνομο και βίαιο τρόπο, μετέφερε τους

Παλαιστίνιους πολίτες αιχμαλώτους, επιδιώκοντας να περιορίσει τις οικογενειακές επισκέψεις και να ταλαιπωρήσει τους κρατούμενους μέσα από πολύωρες μετακινήσεις σε αντίξοες συνθήκες. Μετέτρεψε βασικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο – συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που κατοχυρώθηκαν μετά από προηγούμενες απεργίες πείνας – σε προνόμια που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφασίζουν να χορηγήσουν ή να στερήσουν.

Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες, σύμφωνα με την ομάδα Addameer για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότεροι από 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν περάσει κάποια περίοδο της ζωής τους σε φυλακές του Ισραήλ για την αντικατοχική τους δράση. Σήμερα, περίπου 6.500 Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 13 βουλευτές, 28 δημοσιογράφοι και 300 παιδιά μικρότερα των 16 ετών. Και όλα αυτά με έναν μόνο στόχο: να θάψουν τις νόμιμες επιδιώξεις ενός ολόκληρου έθνους.
Περίπου 1.600 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε μαζική «απεργία πείνας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια», διεκδικώντας τον σεβασμό των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων τους, τον σεβασμό των Διεθνών Συνθηκών, των Αποφάσεων της 4ης Σύμβασης της Γενεύης, του Διεθνούς Δικαίου. Η απεργία πείνας ξεκίνησε, την ημέρα που έχει οριστεί ως Ημέρα των Φυλακών και εδώ και χρόνια είναι η 17η του Απρίλη. Η απεργία πείνας είναι η πιο ειρηνική μορφή αντίστασης που υπάρχει.
Βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση του δικαστικού απαρτχάιντ και της διοικητικής κράτησης (δηλαδή της φυλάκισης χωρίς απαγγελία κατηγοριών και δικαστική απόφαση), η παύση των βασανιστηρίων και της εξευτελιστικής μεταχείρισης, η αποφυλάκιση όλων των παιδιών, η αποκατάσταση της επικοινωνίας με συγγενείς και δικηγόρους, η επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των 1.600 Παλαιστινίων αγωνιστών – κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ, που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα προστατεύουν και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της. Θα συνεχίσει τον αγώνα για να σταματήσουν από το κράτος του Ισραήλ οι μαζικές και αυθαίρετες συλλήψεις των αγωνιστών, να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και να σταματήσουν οι εποικισμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα