Ν.Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανταχού παρούσες

22:59 23/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε τη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, του Αξιωματικού που στις 23 Μαΐου 2006, άφησε την τελευταία του πνοή εδώ, κάπου εδώ, πάνω από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος» τόνισε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν

στο νησί για τον ήρωα σμηναγό Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Άφησε την τελευταία του πνοή κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις 23 Ιουλίου 2006 όταν κατά την αναγνώριση σχηματισμού τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν εισέλθει στο ελληνικό FIR χωρίς άδεια, ένα από τα τουρκικά αεροσκάφη κατά παράβαση των διεθνών κανόνων ασφαλείας, εκτέλεσε επικίνδυνο ελιγμό και προσέκρουσε στο αεροσκάφος του, προκαλώντας την πτώση του και το θανάσιμο τραυματισμό του.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, βρέθηκα σήμερα στην Κάρπαθο στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, του Αξιωματικού που στις 23 Μαΐου 2006, άφησε την τελευταία του πνοή κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Αθάνατος! pic.twitter.com/D3EW2BSHxN

— N Panagiotopoulos (@npanagioto) May 23, 2020

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανταχού παρούσες, εξασφαλίζοντας τα σύνορα της χώρας, ενώ παράλληλα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να καλύψουν βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε καιρό ειρήνης» διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Σήμερα, στην Κάρπαθο, στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη.
Αυτή τη θυσία δεν την ξεχνάμε γιατί, αν την ξεχάσουμε, θα ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και γιατί είμαστε ελεύθεροι.
Αθάνατος!

— N Panagiotopoulos (@npanagioto) May 23, 2020

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι και θα παραμείνουν εγγυήτριες της ανεξαρτησίας μας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, με το προσωπικό τους έτοιμο να βαδίσει στην οδό της τιμής και του χρέους, με σκοπό τη συντριβή του επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να τις υποτιμήσει» τόνισε στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο λιμάνι του νησιού, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ζεύγος αεροσκαφών F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης πετούσαν σε χαμηλό ύψος, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Ήρωα.

Κάρπαθος: Μνημόσυνο για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη (video)

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές Δωδεκανήσων της Ν.Δ. κ.κ. Ιωάννης Παππάς και Βασίλειος Υψηλάντης, η Έπαρχος Καρπάθου και ηρωϊκής νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.κ. Αμβρόσιος, ο αδερφός του εκλιπόντος κ. Φίλιππος Ηλιάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Λυριστή.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ν Παναγιωτόπουλος, Ένοπλες Δυνάμεις,n panagiotopoulos, enoples dynameis