«Νοσοκομείο Σαριτέ» – Η συγκλονιστική δραματική σειρά στην ΕΡΤ2

01:38 31/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πέμπτο και το έκτο και τελευταίο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Νοσοκομείο Σαριτέ» (Charite at War), παραγωγής Γερμανίας 2019, θα παρακολουθήσετε, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, στις 22:00.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το φημισμένο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου πλήττεται από τις αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων.

Η νεαρή γιατρός Άνι, ο σύζυγός της Άρτουρ και ο αδελφός της Ότο, καθώς και ο ξακουστός χειρουργός Ζάουερμπρουχ προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τον δρόμο τους μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες

στιγμές, συχνά φτάνοντας στα επαγγελματικά, ηθικά και προσωπικά τους όρια.

Επεισόδιο 5ο: «Στο καταφύγιο» (Underground)

Βερολίνο, 1944. Το Σαριτέ πλήττεται διαρκώς από τους βομβαρδισμούς. Ο Στάουφενμπεργκ και οι συνεργάτες του κάνουν τις παράνομες συναντήσεις τους στο σπίτι του Ζάουερμπρουχ. Στο μεταξύ, ο Άρτουρ δέχεται την απόφαση του αφεντικού του να πάει η Κάριν στην ειδική κλινική, αλλά ενημερώνει μόνο την αδελφή Κέτε. Όταν η Άνι μαθαίνει τι ετοιμάζει, κρύβει την Κάριν στη σοφίτα. Η Κρίστελ, πληγωμένη από τον ανικανοποίητο έρωτά της προς τον Ότο, καταγγέλλει τον Μάρτιν ως ομοφυλόφιλο και οι δύο άνδρες συλλαμβάνονται. Αφήνουν τον Ότο ελεύθερο κι εκείνος πηγαίνει να κρυφτεί στη σοφίτα, γιατί αρνείται να επιστρέψει στο μέτωπο. Εκεί βρίσκει την Κάριν.

Ο Μάρτιν βρίσκεται αντιμέτωπος με την προοπτική του ευνουχισμού και του στρατοπέδου συγκέντρωσης, αλλά ο Ότο πείθει την Άνι να τον βγάλει από την Ψυχιατρική Πτέρυγα. Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ, ο Ζάουερμπρουχ συλλαμβάνεται ως συνένοχος.

Στο μεταξύ, ο Άρτουρ ανακαλύπτει ότι η Κάριν δεν πήγε στην ειδική κλινική και ζητεί εξηγήσεις από την Άνι.

Επεισόδιο 6ο (τελευταίο): «Ώρα μηδέν» (Zero Hour)

Βερολίνο, 1945. Η Χειρουργική Κλινική έχει μεταφερθεί στο καταφύγιο με ελάχιστο προσωπικό, ιατρικό υλικό και φάρμακα, χωρίς νερό και ρεύμα, και με τους τραυματισμένους στρατιώτες να καταφτάνουν συνεχώς στο Σαριτέ. Όποιος μπορεί εγκαταλείπει το Βερολίνο. Ο Ζάουερμπρουχ, η Μάργκοτ και ο δρ Γιουνγκ μένουν δίπλα στους ασθενείς τους ώς το τέλος.

Ο Ντε Κρίνις καίει ενοχοποιητικά στοιχεία και μοιράζει δόσεις υδροκυανίου για την «Ώρα μηδέν». Στο μεταξύ, δεν υπάρχει πια κίνδυνος και η Άνι παίρνει την Κάριν στην Παιδιατρική Πτέρυγα μαζί της. Οι πρώτοι Σοβιετικοί στρατιώτες φτάνουν στο υπόγειο χειρουργείο και ζητούν από τον Ζάουερμπρουχ να βοηθήσει τους τραυματίες τους.

Ο Μάρτιν βρίσκει τον Ότο να αιμορραγεί άσχημα από σφαίρα που δέχτηκε και ρισκάρει τη ζωή του για να τον πάει στο καταφύγιο. Ο πόλεμος τελείωσε και η κατάσταση στο Σαριτέ ηρεμεί. Ο Ζάουερμπρουχ παραδίδει την κλινική στους Ρώσους. Όταν ο Άρτουρ δηλώνει Εβραίος στους Ρώσους για να γλυτώσει, η Άνι παίρνει την απόφασή της.

Σκηνοθεσία: Ζόνκε Βόρτμαν, Κριστίν Χάρτμαν, Άνο Ζάουλ

Παίζουν: Sarah Bauerett, Susanne Böwe, Mala Emde, Artjom Gilz, Frida-Lovisa Hamann, Marek Harloff, Katharina Heyer, Pierre Kiwitt, Peter Kremer, Hans Löw, Jacob Matschenz, Lukas Miko, Thomas Neumann, Ulrich Noethen, Anja Schneider, Jannik Schümann, Maximilian von Pufendorf, Luise Wolfram.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα