Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Καθεστώς τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ειδικευόμενοι γιατροί

20:28 21/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Κείμενο διαμαρτυρίας, αλλά και στήριξης προς τους γιατρούς της Παθολογικής του ΓΝ Ρεθύμνου, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ειδικευόμενοι γιατροί της κλινικής. Όπως τονίζουν το κείμενο συντάχθηκε ως απάντηση σε όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. «Ως ειδικευόμενοι ιατροί, θα θέλαμε να καταδικάσουμε το καθεστώς τρομοκρατίας, στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε τους τελευταίες μήνες και να δηλώσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στους ιατρούς του ΓΝΡ, που οδηγήθηκαν σε παραίτηση μετά από τις απειλές της διοίκησης και της

περιφέρειας», αναφέρουν οι ειδικευόμενοι και σημειώνουν: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ο καθένας από εμάς μπήκε στη μάχη για τη διασφάλιση της υγείας του λαού του Ρεθύμνου και στις συνθήκες πανδημίας που διανύουμε και θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί για να δυναμώσει η διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματά μας. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δε συμβιβαζόμαστε με την υπολειτουργία των κλινικών και παλεύουμε για βελτίωση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας».

«Οι περιβόητες προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο μας είναι μόλις 7, που στην πλειοψηφία τους αφορούν προσωπικό που ήδη εργαζόταν ως επικουρικό και τη στιγμή που υπάρχουν πολλά ακόμη κενά σε οργανικές θέσεις», επισημαίνουν και ζητούν από τη διοίκηση: «Να ανακαλέσει την πειθαρχική δίωξη της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους. Μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων καθώς είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου και καλύπτουν αποδεδειγμένα διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα