«Νήμα» – Μια ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2

23:33 21/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ελληνική ταινία τρόμου-επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής 2016, «Νήμα», θα παρακολουθήσετε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνίστρια τη Σοφία Κόκκαλη (Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας – Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου 2017), παραγωγής 2016.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Ηθοποιοί: Σοφία Κόκκαλη, Βαγγέλης Λουκίσας , Δάφνη Πατακιά, Γιώργος Καρπαθάκης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Στυλιανός Τζιρίτας, Γιώργος Παπασωτηρίου, Μαριλένα Καραμολέγκου, Εύα Καρτερού,

Λάκης Ιωνάς, Δάφνη Χαιρετάκη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Χριστίνα Μαθέα, Μηνάς Μαθέας. Στέφανος Νόλλας, Λαμπρινή Ριζάκη, Μυρτώ Τζίμα, Ζακλίν Λέντζου, Μαρία Μπάμπαη, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κωνσταντίνος Λαμπρίδης, Δάφνη Μανούσου, Χρήστος Φερλές, Έιμυ Μακρίς
Παραγωγή: Ελένη Μπερντέ
Δ/νση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μουσική: Γιάννης Βελσεμές, Αλέξανδρος Βούλγαρης

Υπόθεση: Το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, Νίκη και Λευτέρη, είναι η μνήμη, η βία και μία μάχιμη ελπίδα. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται.
Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της «πιστεύω», μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.

Βραβεία:Α’ Γυναικείου Ρόλου Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα