Νικολαΐδης: Δεν είναι κυβέρνηση, είναι επιθεώρηση – ΚΙΝΑΛ: Φούσκες τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη

13:14 22/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της Covid-19 ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη στάση της για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των πολιτών, μεσούσης της πανδημίας. Πυρά εξαπολύουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία το προηγούμενο διάστημα με το πρώτο lockdown. Δεν ενίσχυσε

το ΕΣΥ, δεν στήριξε τα σχολεία, δεν ενίσχυσε τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ένας υπουργός μας λέει ότι κοινώνησε κατά λάθος και ο άλλος ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορονοϊού με τη θεία κοινωνία. Κατά τα λοιπά αυτοί οι άνθρωποι απορούν ποιος τροφοδοτεί συνωμοσιολογικές θεωρίες. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι επιθεώρηση» σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ένας υπουργός μας λέει ότι κοινώνησε κατά λάθος και ο άλλος ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορονοϊού με τη θεία κοινωνία. Κατά τα λοιπά αυτοί οι άνθρωποι απορούν ποιος τροφοδοτεί συνωμοσιολογικές θεωρίες.

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι επιθεώρηση.

— Alexandros Nikolaidis (@AlexandrosNik) September 22, 2020

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η κατάσταση με την πανδημία έχει ξεφύγει και πως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια στις ΜΕΘ . «Τα μεγάλα λόγια του κ. Μητσοτάκη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φούσκες, δεν είχαν περιεχόμενο. Όμως δεν είναι δυνατόν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ.

Το ΚΚΕ ζητά εκ νέου άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Υπογραμμίζει ότι η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται με τους ασθενείς που έχουν ανάγκη εισαγωγής στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ, αποκαλύπτει τα ψέμματα της κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επιφυλάσσει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, το ένα δυσοίωνο νούμερο μετά το άλλο. Στην Υγεία. Στην Οικονομία. Στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» σημειώνει το ΜέΡΑ 25.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα