Νίκη Χάμιλτον στο Γκραν Πρι του Μεξικό, δραματική μάχη για την 3η θέση

03:08 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Λιούις Χάμιλτον έκοψε άλλους επτά βαθμούς από το προβάδισμα του Νίκο Ρόσμπεργκ στη μάχη του τίτλου, κερδίζοντας το Γκραν Πρι του Μεξικό. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes υπολείπεται τώρα 19 βαθμούς από τον Ρόσμπεργκ, με δύο αγώνες να απομένουν ακόμη για το τέλος του πρωταθλήματος.

Πίσω από τους δύο πιλότους της Mercedes, είχαμε δραματικές μάχες για την τρίτη θέση τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Αρχικά, τρίτος τερμάτισε ο

Μαξ Φερστάπεν μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και το Ντάνιελ Ρικιάρντο. Μετά το τέλος του αγώνα όμως και ενώ ήταν καθοδόν προς το βάθρο, ο Φερστάπεν δέχτηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για τον τρόπο με τον οποίο αμύνθηκε στην προσπάθεια του Φέτελ να τον περάσει, πέφτοντας έτσι στην πέμπτη θέση της κατάταξης και παραδίδοντας το τελευταίο σκαλί του βάθρου στο Γερμανό πιλότο της Scuderia.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας, καθώς αρκετές ώρες μετά τον τερματισμό του αγώνα ο Φέτελ δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων, επειδή θεωρήθηκε ότι αμύνθηκε «επικίνδυνα» στην προσπάθεια του Ρικιάρντο να τον περάσει στον προτελευταίο γύρο. Έτσι, η τρίτη θέση κατέληξε στα χέρια του Ρικιάρντο, ενώ ο Φέτελ έπεσε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Φερστάπεν, ο οποίος κατετάγη τελικά τέταρτος! Εκτός αυτού, ο Φέτελ τιμωρήθηκε και με δύο βαθμούς ποινής στην άδειά του.

Έκτος ήταν ο συναθλητής του Φέτελ στη Ferrari, Κίμι Ράικονεν, ενώ ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν έβδομος για λογαριασμό της Force India. Οι Williams των Βάλτερι Μπότας και Φελίπε Μάσα εξασφάλισαν την όγδοη και ένατη θέση, μπροστά από τη δεύτερη Force India του τοπικού ήρωα Σέρχιο Πέρες, ο οποίος κατέκτησε τον ένα και τελευταίο βαθμό του αγώνα.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για το Γκραν Πρι της Βραζιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα