Νέος πρόεδρος στη Τράπεζα Πειραιώς, σήμερα «κληρώνει» στην Εθνική

10:36 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την χθες το βράδυ τον Γεώργιο Χαντζηνικολάου στη θέση του προέδρου ενώ η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να κάνει το ίδιο σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.

Το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε τους κ.κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Σολομώντα Μπεράχα και Enrico

Tommaso Cucchiani ως νέα μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και εν συνεχεία το ΔΣ εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου ως νέο του πρόεδρο σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο κ. Χαντζηνικολάου κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργαζόμενος σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS, και στη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ομως, η θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει κενή καθώς οι βασικοί μέτοχοι, όπως το ΤΧΣ και αμερικανικά funds του κ. Paulson, δεν έχουν συμφωνήσει σε κοινό υποψήφιο παρότι ο χρόνος πιέζει. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) που έχει την τελευταία λέξη.

Σήμερα, Τετάρτη, θα συνεδριάσει επίσης το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και αναμένεται να εγκρίνει τον νέο πρόεδρο του ομίλου.

Οι δυο επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, στέλεχος έως τώρα του International Finance Corporation (IFC) που είναι επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας, και ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος της Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα