Νέο ρεκόρ σημείωσε το Run Greece στη Λάρισα

00:15 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε για άλλη μια χρονιά η Λάρισα με το Run Greece που συγκέντρωσε τα βλέμματα του δρομικού κινήματος . Οι διοργανωτές δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για την συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε τις 5.οοο στα αγωνίσματα των 10χλμ, 5χλμ και του 1χλμ στο οποίο πήραν μέρος παιδιά δημοτικών σχολείων.

Οπωσδήποτε

ο αριθμός των συμμετεχόντων θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερος αλλά για λόγους ασφαλείας δεν δόθηκε η δυνατότητα και σε πολλούς άλλους που εξέφρασαν την επιθυμία να τρέξουν στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της πόλης.

Τόσο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης όσο και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (πήρε μέρος στα 5χλμ και τερμάτισε) στήριξαν το Run Greece, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε μια πραγματικά γιορτή του μαζικού αθλητισμού.

Στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου βοήθησε και ο καλός καιρός και αμέσως μετά το τέλος των διαδρομών αθλητές και συνοδοί κατέκλυσαν τα καφέ της πόλης.

Ο αγώνας ήταν ο πρώτος για το 2017 και θα συνεχιστεί και σε άλλες έξι πόλεις, την Καστοριά, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, Γιάννενα και φέτος προστέθηκε και η Ρόδος.

Διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και τη χορηγική υποστήριξη της WIND και της ARGO.

Όμως , χωρίς την βοήθεια των εθελοντικών οργανώσεων αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Σαμαρείτες, Κριτές Στίβου, Ραδιοερασιτέχνες, Τροχαία Λάρισας και ΕΚΑΒ καθώς και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας που έπαιξε μουσική ήταν παρόντες και συνέβαλαν ο πρώτος αγώνας του Run Greece για το 2017 να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Στα 10χλμ στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Καλλίας του ΑΟ Μυκόνου με χρόνο 31:09 που αποτελεί ρεκόρ για το Run Greece, στη δεύτερη θέση με χρόνο 32:10 τερμάτισε ο Γιώργος Μίνος του ίδιου Συλλόγου ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Θοδωρής Τσολάκης του Ολυμπιακού με χρόνο 33:05.

Στην ίδια κατηγορία στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Βασιλική Κωνσταντοπούλου από τη Θεσσαλονίκη με χρόνο 38:20, στη δεύτερη θέση η Ζωή Ανδρικοπούλου με χρόνο 38:20 και στη τρίτη θέση τερμάτισε η Νατάσα Νασίκα με χρόνο 46:59.

Στα 5χλμ στους άνδρες την πρώτη θέση πήρε ο Νίκος Τσικούρας του ΑΟ Γλυφάδας με χρόνο 16:30, τη δεύτερη θέση ο Γιώργος Σταμούλης του Φίλιππου Βέροιας με χρόνο 16:49 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου της ΑΕΛ 1964 με χρόνο 17:21.

Στις γυναίκες στην πρώτη θέση τερμάτισε η Χριστίνα Κατζουράκη από το Βόλο με χρόνο 20:04, στη δεύτερη θέση η Ευστρατία Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης με χρόνο 20: 31 και στην τρίτη θέση η Νικολία Καρανάσιου της ΑΕΠ Ολύμπια Πάτρας η οποία προπονείται με τον ΓΣ Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα