Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών αύριο και στα νησιά

15:03 16/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τις ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο στον δημόσιο τομέα «με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αλλά και τη μαζική συμμετοχή

των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Στην κεντρική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή, θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και από τα νησιά.

Στη Μυτιλήνη παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου ενώ θα ακολουθήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου την ίδια ημέρα στις 11.30 π.μ. και στην απεργιακή συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια στις 12.00, διεκδικώντας:

* τους χιλιάδες διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

* την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των, επί σειρά ετών, αναπληρωτών.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών καλεί «για άλλη μία φορά την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου να αφουγκραστεί επιτέλους τις ανάγκες της εποχής και τις φωνές των αναπληρωτών συναδέλφων μας και να ορίσει Γενική Συνέλευση για την οργάνωση των αγώνων. Καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει άμεσα στη σύγκληση Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.»

Η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ ανακοινώνει ότι συμμετέχει στην αυριανή απεργία «συμπαραστεκόμενη στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του προσοντολογίου, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας».

Στη Λήμνο συγκέντρωση εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ, ενώ η ΕΛΜΕ Λήμνου, καλεί την ΟΛΜΕ να προκηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 18 Γενάρη για τους συναδέλφους της επαρχίας που θα κατέβουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

.

The post Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών αύριο και στα νησιά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα