Νέα Υόρκη: 19χρονο θύμα επίθεσης με οξύ στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας

22:50 8/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 19χρονη Ινδή Ρεσμά Κουρεσί νυν ακτιβίστρια και πρώην μοντέλο, θύμα η ίδια επίθεσης από οξύ, έγινε σήμερα επίκεντρο της προσοχής και βασίλισσα της πασαρέλας, κατά την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Η κοπέλα δέχθηκε στα 17 της χρόνια επίθεση με οξύ που προοριζόταν για την αδερφή της με δράστη τον σύζυγο της τελευταίας, ο οποίος ήθελε να την εκδικηθεί επειδή τον εγκατέλειψε.

Η νεαρή Ινδή έχασε το ένα της μάτι και παραμορφώθηκε. Από τότε ζει με μόνιμο σύντροφο

τον πόνο. «Πονάω ακόμα και όταν χτενίζω τα μαλλιά μου» είχε δηλώσει.

Όμως δεν παραιτήθηκε από τη ζωή. Αποκάλυψε το σημαδεμένο της πρόσωπο και πρωτοστάτησε σε ενημερωτική καμπάνια με στόχο την επιβολή από την ινδική κυβέρνηση περιορισμών στην πώληση ενός οξέος, που προορίζεται για τον καθαρισμό σκουριασμένων εργαλείων, όμως συχνά χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εναντίον γυναικών.

Η 19χρονη συμμετείχε στην επίδειξη μόδας, που πραγματοποιήθηκε στις 19.00 ώρα Ελλάδας, με την υπογραφή της ιταλικής FTL Moda, μια ομάδας νεαρών δημιουργών, η οποία γίνεται αντικείμενο συζήτησης τακτικά τα τελευταία χρόνια περισσότερο για τις επιλογές των μοντέλων παρά για τα ρούχα της.

Πριν από έναν χρόνο στην επίδειξή της εταιρείας είχε συμμετάσχει η Αυστραλή Μάντλιν Στιούαρτ, μια νεαρή κοπέλα με σύνδρομο Down, όπως επίσης και μια πωλήτρια αυτοκινήτων από το Νιου Τζέρσεϊ, η Ρεμπέκα Μαρίν, που γεννήθηκε χωρίς αντιβραχίονες.

Η επίσημη αυλαία στη Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είχε ανέβει λίγο νωρίτερα με την επίδειξη μόδας του Τζόνι Νταρ. Ο Αμερικανός δημιουργός παρουσίασε την συλλογή του, με τον τίτλο «Τζιν για τους Πρόσφυγες», η οποία αποτελείται από 100 τζιν, το καθένα εξ αυτών έχουν δωρίσει διάσημες προσωπικότητες και τα διακόσμησε ο ίδιος, ενώ τα έσοδα από τα πωλήσεις θα προσφερθούν στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης (IRC).

Πηγή ABC, ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα