Να σώσουμε την Ελλάδα στο Ευρώ, όχι το Ευρώ στην Ελλάδα τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

12:44 3/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και ενόψει της νέας επίσκεψης της τρόικας, εξαπέλυσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις πολιτικές εξελίξεις, ο Αλέξης Τσίπρας. Βιάστηκαν, τις τελευταίες μέρες οι πολλαπλασιαστές της υποταγής της χώρας μας να αποδώσουν την ήττα της Κύπρου στο όχι
του λαού της. Βιάστηκαν και οι τρεις ιεράρχες που ελέω μέρκελ, κυβερνούν την χώρα και βιάστηκαν γιατί η ιστορία δεν έχει ακόμα τελειώσει και γιατί οι ίδιοι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε το ρόλο που έπαιξαν ιστορικά στην πορεία του λαού μας και της χώρας μας κάποια σημαντικά όχι όταν ορθώθηκαν. Διερωτήθηκε μάλιστα, πόση υποκρισία, μπορεί να κρύβει η προσπάθεια να κεφαλαιοποιηθεί πολιτικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ η τραγωδία της Κύπρου, η οποία όπως είπε, είναι και δική μας τραγωδία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, ο Α. Τσίπρας, δεν είμαστε οπαδοί ενός μηχανισμού που αγνοεί την θέληση και την δύναμη των λαών και όπως είπε, αν σε κάτι διαφέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε και να πούμε ναι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε εκβιασμούς και απειλές.

Το όχι του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε, δεν είναι μία στείρα άρνηση αλλά ένα παράθυρο στην ελπίδα και την δημιουργία.

Ενόψει της νέας επίσκεψης της τρόικας σήμερα, της τρόικας του θράσους και των απαιτήσεων, όπως την χαρακτήρισε, ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται να τους υποδεχτεί με μία ανθοδέσμη με «ναι», «ναι» στο χαράτσι, στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, στις αποκρατικοποιήσεις.

Επανερχόμενος στην τρόικα, που την χαρακτήρισε άγρια συμμορία με τα λευκά κολλάρα, το ερώτημα που έθεσε είναι, ποιούς έχει η τρόικα απέναντι.

Ο Α. Τσίπρας, επεσήμανε ότι το ζήτημα είναι να σώσουμε την Ελλάδα στο Ευρώ και όχι το Ευρώ στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το «πάση θυσία» υποκρύπτει το πάση θυσία στο μνημόνιο και σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Δεν αποδεχόμαστε το πάση θυσία στο ευρώ, στόχος μας είναι να σώσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δεν θα πούμε ναι στην εκποίηση της Ελλάδας, δεν θα πούμε ναι στις εντολές της Μέρκελ ανέφερε συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης προκειμένου να σωθεί η πατρίδα.

Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, είπε ότι οι τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει άμεσα να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο και να αλλάξουν οι διοικήσεις τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ακόμα ότι «θα πάμε σε εκλογές μέσα από κοινωνική πίεση» διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα του κόμματος να κυβερνήσει.

«Θέλουμε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ριζοσπαστικά αριστερή» πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε, δεν θα αποκλείσουμε ανθρώπους που έχουν κάνει την αυτοκριτική τους».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό σκηνικό, μίλησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας που απειλεί πλέον όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπου παρατηρούνται αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς και χαρακτήρισε φυσική εξέλιξη τον ευρωσκεπτικισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα