Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι γεγονός

17:49 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι γεγονός «παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων για το αντίθετο» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι από εδώ και στο εξής, η Ελλάδα παύει να κατέχει την «ντροπιαστική αποκλειστικότητα της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

«Σήμερα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Πρόκειται για μια πολύ

σημαντική στιγμή, αφού η Ελλάδα παύει να κατέχει τη ντροπιαστική «αποκλειστικότητα» της μοναδικής ευρωπαϊκής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Επικρατείας και υπογράμμισε ότι «μετά από διεξοδική διαβούλευση, τόσο στο στάδιο της κατάρτισης του νόμου, όσο και σε αυτό της σύνταξης της προκήρυξης και παρά τις προβλέψεις -και την επιθυμία- ορισμένων για το αντίθετο, ο διαγωνισμός είναι γεγονός».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης ότι «ο διαγωνισμός διασφαλίζει τη διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων που θα αδειοδοτηθούν, τις θέσεις εργασίας, την υψηλή ποιότητα του προγράμματος που θα φτάνει στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, τη μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό Δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στη συγκεκριμένη αγορά».

Επισημαίνει ακόμη ότι προηγήθηκε διεξοδική διαβούλευση, και στο στάδιο της κατάρτισης και στο στάδιο σύνταξης της προκήρυξης και ταυτόχρονα.

The post Ν. Παππάς: Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι γεγονός appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα