Μ.Παπαδανιήλ: “Με αλληλεγγύη και συνεργασία θα κερδίσουμε το στοίχημα της μόρφωσης και της παιδείας”

00:08 2/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα της η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ και επιστολή της απευθύνει χαιρετισμό σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Με πολύ μεγάλη χαρά αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω και πάλι να υπηρετήσω από τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Βορείου Αιγαίου, της περιοχής δηλαδή εκείνης που από το 2013 έχει κερδίσει την καρδιά μου για τις φυσικές ομορφιές της αλλά προπάντων για τη

ζεστασιά και το ήθος των ανθρώπων της.

Γνωρίζω ότι οι ιδιαιτερότητες και οι προκλήσεις της περιφέρειάς μας είναι μεγάλες, γνωρίζω, όμως, παράλληλα ότι μεγάλες και αξιόλογες είναι και οι δημιουργικές μας δυνάμεις. Και μπορεί στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε το μέγεθος των προκλήσεων που αναδύονται και της ευθύνης που συνεπάγονται να είναι πολλαπλάσιο, μέσα όμως από αυτές αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η σπουδαιότητα του ρόλου του εκπαιδευτικού και η δύναμη της παιδείας ως μοχλού ανάκαμψης, συνοχής και προόδου της κοινωνίας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, επομένως, απαιτείται όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε με ζήλο και υπευθυνότητα, για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Γνωρίζοντας πολύ καλά την αφοσίωση, το ήθος, τη δημιουργικότητα και την αγωνιστικότητα των εκπαιδευτικών της περιφέρειάς μας στην άσκηση του έργου τους, προσδοκώ στον κοινό μας αγώνα απέναντί μας να έχουμε μόνο στόχους για επίτευξη και προβλήματα για επίλυση. Γιατί μόνο με σύμπνοια, αλληλεγγύη, συνεργασία και ευσυνειδησία θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά το όραμά μας για μια εκπαίδευση διαχρονικών αξιών και ολοκληρωμένης αγωγής, ώστε να κερδίσουμε το στοίχημα της μόρφωσης και της παιδείας. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της προσπάθειάς μας θα παίξουν αναμφισβήτητα ο δημιουργικός διάλογος, ο καλοπροαίρετος αντίλογος καθώς και η καλόπιστη κριτική. Στην κοινωνική ζωή άλλωστε οι διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων είναι αναπόφευκτες, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δημιουργικές.

Προσβλέποντας, λοιπόν, στην ανανέωση της καλής συνεργασίας που αναπτύξαμε κατά την προηγούμενη θητεία μου (2013-2015) με τους θεσμούς και φορείς της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη και με τις δομές της εκπαίδευσης, με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, με τους διοικητικούς συνεργάτες μου, με το διοικητικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών μας, καθώς και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την αναγεννητική προσπάθεια του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας, γιατί η διάθεση, η συνεργασία και η προσφορά σας δίνουν σάρκα και οστά σε κάθε εκπαιδευτικό σχεδιασμό και συμβάλλουν αποφασιστικά στο να γίνει το όραμα πραγματικότητα. Ευχαριστώ, επίσης, τον κ. Αριστείδη Καλάργαλη για το έργο του και την προσφορά του.

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες και συνεργάτες,

Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης και της σπουδαιότητας της αποστολής που καλούμαι να συνεχίσω, σας διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συναδέλφων εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους.

Δεσμευόμενη ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας, του δίκαιου και της αξιοκρατίας, με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο και την προσωπικότητα καθενός ξεχωριστά, αρχές που ακολούθησα πιστά και κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μου, υπόσχομαι ότι θα εργασθώ για να παραμείνει η εκπαίδευση ο ελπιδοφόρος θεσμός της κοινωνίας μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, αλλά και όλες οι διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες μας, θα παραμένουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη, ανοιχτές σε κάθε πρόβλημα ή πρότασή σας.”

The post Μ.Παπαδανιήλ: “Με αλληλεγγύη και συνεργασία θα κερδίσουμε το στοίχημα της μόρφωσης και της παιδείας” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα