Μουσικό λεύκωμα για την παράδοση της Γορτυνίας

09:35 21/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, στην πλατεία των Ιαματικών Λουτρών Ηραίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του μουσικού λευκώματος «ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε….», που εξέδωσε ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την συνεργασία του κ. Κώστα Παυλόπουλου, του κ. Γιάννη Παυλόπουλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Πάνας».

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, τόνισε, ότι, υπηρετώντας τον σκοπό της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας,

είναι τιμή και χαρά για τον Δήμο Γορτυνίας που δημιουργήσαμε αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο θα απασχολήσει επιστήμονες λαογράφους και εκπαιδευτικούς και θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες και την βιβλιογραφία.

Επίσης, με θερμά λόγιαμ μίλησαν για την σπουδαιότητα του έργου και συνεχάρησαν τους συντελεστές, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γεώργιος Παπαηλιού και ο Ομότιμος καθηγητής λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Θανόπουλος.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ, κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου και ο έχων την επιμέλεια παραγωγής κ. Κώστας Παυλόπουλος, μίλησαν για την πορεία μέχρι την υλοποίηση του έργου και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες για την συνεισφορά τους. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικά μουσικά αποσπάσματα που τα προλόγισε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος κ. Κώστας Παυλόπουλος και η λαογράφος κ. Μαρίνα Δεληγιάννη.

Το μουσικό λεύκωμα «ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιός ήταν που τραγούδαγε….»μ είναι ένα λαογραφικό-πολιτιστικό έργο, που περιέχει ηχογραφημένα τραγούδια της Γορτυνίας, σε τρεις μουσικούς δίσκους (cd) με το γνήσιο τοπικό χρώμα, κείμενα και πληροφορίες για τα καταγεγραμμένα τραγούδια και

φωτογραφίες-ντοκουμέντα από λαικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Συμμετέχει πλειάδα γορτυνίων ερασιτεχνών τραγουδιστών, χορωδίες και παραδοσιακή ορχήστρα.

Αποτελεί πλέον για το Δήμο Γορτυνίας, μια πολιτιστική παρακαταθήκη που θα δύναται να αξιοποιηθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους επιστήμονες λαογράφους, καθώς και όλους τους φορείς του πολιτισμού.

Το λεύκωμα διατίθεται προς τους ενδιαφερόμενους από το γραφείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας στα Τρόπαια, τηλ. 2797022700.

από δελτίο Τύπου
πηγή φωτό: ΔΗΚΕΓ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουσικό, Γορτυνίας,mousiko, gortynias