Μουσική στην Κνωσό για τους πρόσφυγες

00:37 8/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα παγκόσμιας αδερφοσύνης αποτελεί η μουσική εκδήλωση με τίτλο, «Τα τραγούδια της Πατρίδας και του Ονείρου», για τον πολιτισμό και τους πρόσφυγες, που συνδιοργανώνουν σήμερα στις 8 το βράδυ, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, ο όμιλος Ουνέσκο Κνωσού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κνωσού.

Μετέχει η σχολική χορωδία του 2ου και 49ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού Δημήτρη Ζαϊμάκη, με έργα των Ελύτη, Καζαντζάκη, Παλαμά, Γκάτσου, Δροσίνη, Παπαντωνίου, δημοτικά τραγούδια, την Τετραφάρμακο του Επίκουρου,

το Πέραν του Παναγιώτη Γεωργουδή.
Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να παραβρεθεί σημειώνοντας: « Ο πολιτισμός κρίνεται κάθε φορά από την προστασία και την ανάδειξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι πρόσφυγες είναι σήμερα οι ξεριζωμένοι και διωκόμενοι από την γη τους και χρειάζονται την αλληλεγγύη και την αγάπη μας, να νιώσουν την ελευθερία και την κοινωνική στήριξη , όπως κάθε πολίτης. Οι πρόσφυγες δεν είναι κατάρα, είναι η ελπίδα της ανθρωπότητας για την πορεία προς έναν νέο παγκόσμιο Ανθρωπισμό στην βάση των οικουμενικών αξιών που δημιούργησε ο Ελληνικός πολιτισμός».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα