«Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο

15:18 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου, εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», στην Επίδαυρο, την 5η Αυγούστου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τα «Μονοπάτια

Πολιτισμού», φιλοδοξούν να συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύοντας το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και μια σειρά μνημείων που συχνά δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των επισκεπτών αν και βρίσκονται μόλις μια ανάσα από το αρχαίο θέατρο και το Λυγουριό!

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού», στην Επίδαυρο, υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής, στα χνάρια του περιηγητή Παυσανία – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο!

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, και ώρα 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα