«Μοιραία φεγγάρια» στην ΕΡΤ2

01:19 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τρία επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 122ο

Η Χριστίνα δέχεται τη Ραφαέλλα στο σπίτι, στο Λονδίνο και εντέχνως μαθαίνει για τον Αλέξανδρο. Ο Βασίλης αιφνιδιάζει τον Ρένο και μαθαίνει απ’ αυτόν ότι η Ραφαέλλα έχει φύγει για το Λονδίνο. Ο ίδιος δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Όχι για τα χρήματα που πήρε, αλλά για τον εαυτό του, επειδή την αγαπά. Η Ισμήνη βλέπει τον Ανδρέα και την Τζένη να φεύγουν αγκαλιασμένοι από το πανεπιστήμιο και τους φωνάζει ότι έχει κάτι να τους πει.
Η Τζένη και ο Ανδρέας φτάνουν στο σπίτι και βλέπουν τις αποσκευές της Ραφαέλλας. Η Ραφαέλλα τηλεφωνεί στον Αλέξανδρο και του ζητά να μιλήσει στην Τζένη και στη Χριστίνα. Η Χριστίνα όμως, παίρνει το τηλέφωνο αλλά το κλείνει και προσποιείται ότι μιλάει τυπικά στον Αλέξανδρο Παπάζογλου.

Επεισόδιο 123ο

Η Τζένη εξηγεί στη Ραφαέλλα πως από αύριο θα είναι έτοιμο το σπίτι που θα μείνει, είναι το διαμέρισμα του Ανδρέα. Η Μιράντα και η Μάρθα προτείνουν στην Αγγέλα να αναλάβει το νοικοκυριό του σπιτιού. Ο Αλέξανδρος απορεί με την παρουσία της Αγγέλας στο σπίτι του. Η Μιράντα του λέει ότι η Αγγέλα θα μένει πια μαζί τους για να τους βοηθά στο σπίτι. Ο Αλέξανδρος θυμωμένος τη ρωτά αν την ξέρει και αν όχι, πώς την εμπιστεύεται και θεωρεί την κίνηση αυτή μία ακόμα ανωριμότητα της Μιράντας.

Επεισόδιο 124ο

Η Ισμήνη εξηγεί ότι έχει ευθύνη η ίδια για το γεγονός ότι ο Ανδρέας υπέβαλε την παραίτησή του, όμως πάνω στις εξηγήσεις που δίνει στην Αθανασίου, δήθεν αθώα αποκαλύπτει ότι είναι οροθετικός! Η Ραφαέλλα μιλά στο τηλέφωνο με τη Δάφνη που της λέει ότι της λείπει. Κλείνει το τηλέφωνο και κοιτάζει πάλι με ανησυχία τη μελανιά στο πόδι της. Ο Ανδρέας και η Τζένη ενωμένοι μιλούν στην Αθανασίου για την αρρώστια του που δεν είναι επικίνδυνη, που αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, ενώ η Τζένη απειλεί να φύγει και η ίδια αν το πανεπιστήμιο διώξει τον Ανδρέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα