«Μοιραία φεγγάρια» στην ΕΡΤ2

02:18 27/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα επόμενα τρία επεισόδια της νέας συναρπαστικής κοινωνικής-δραματικής σειράς του ΡΙΚ «Μοιραία φεγγάρια» έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:15.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μάρως Κρανιδιώτου «Όταν η μοίρα αποφασίζει» και βασισμένη σε μια ιδέα της Εύης Παπαμιχαήλ και του Κλείτου Κλείτου.

Η σειρά διαδραματίζεται στην Κύπρο το 1974, όταν η τουρκική εισβολή

έκοψε το μαρτυρικό νησί στα δύο και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στους Κύπριους, ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες και χώρισε τις ζωές των ανθρώπων στα δύο -στο πριν και στο μετά. Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια μεγάλη αγάπη που και αυτή κόπηκε στη μέση από τον πόλεμο. Ο Αλέξανδρος τραυματίζεται, χάνει τη μνήμη του και πέφτει θύμα πλεκτάνης του ίδιου του πατέρα του, που θέλει να τον χωρίσει από την αγαπημένη του Χριστίνα, λόγω κοινωνικής διαφοράς των δύο οικογενειών. Μόνο που η μοίρα, 38 χρόνια μετά, τους δίνει μία δεύτερη ευκαιρία: μέσα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι συμπτώσεων, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά..

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Δημήτρης Βερύκιος, Κώστας Βήχας, Έλενα Δημητρίου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Ανδρούλα Ηρακλέους, Ηλιάνα Κάκουρα, Σοφία Καλλή, Ζωή Κυπριανού, Ντίνος Λύρας, Χριστίνα Μαρούχου, Γιώργος Παναγιώτου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Μαρία Φιλίππου, Έλενα Χριστοφή.

Στο ρόλο του Πάνου, ο Φίλιππος Σοφιανός.

Και στο ρόλου του Έκτορα, ο Στέλιος Καυκαρίδης.

Guest star: Μιμή Ντενίση.

Μουσική: Χρίστος Ανδρέου.

Σκηνικά: Λάκης Γενεθλής.

Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ζήσιμος, Ζήνωνας Χατζηπαύλου.

Σενάριο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, Πάνος Σταθόγιαννης.

Επιμέλεια σεναρίου και παραγωγής: Κλείτος Κλείτου.

Σκηνοθεσία: Κλείτος Κλείτου, Σάιμον Φαρμακάς

Επεισόδιο 134ο

Η Χριστίνα και η Λίζα μαθαίνουν από τον Μάικλ την πικρή αλήθεια για τη Ραφαέλλα. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών από κάποιο μέλος της οικογένειας, αλλιώς κινδυνεύει η ζωή της. Η Χριστίνα συγκλονίζεται μ’ αυτή την είδηση. Ο Αλέξανδρος και η Μιράντα φτάνουν στο Λονδίνο και μαθαίνουν το φοβερό νέο και η Τζένη αποφασίζει να αναβάλουν το γάμο μέχρι να δουν τι γίνεται με τη Ραφαέλλα. Ο Ανδρέας όμως, λέει πως τη διαδικασία για το παιδί τους θα τη συνεχίσουν, ανεξάρτητα από το γάμο.

Επεισόδιο 135ο

Ο Αλέξανδρος και η Μιράντα θέλουν να μιλήσουν με τον δόκτορα Ιωάννου και να βρουν τους καλύτερους γιατρούς στο Λονδίνο. Η Ραφαέλλα όμως, θέλει να γυρίσει αμέσως στην Κύπρο, να είναι κοντά στη Δάφνη. Η Τζένη με τον Ανδρέα κανονίζουν να χαιρετηθούν με τη Ραφαέλλα που μαζί με τους γονείς της θα περάσουν από το σπίτι καθ’ οδόν για το αεροδρόμιο. Η Χριστίνα αναστατώνεται, δεν θέλει να τη βρει εκεί ο Αλέξανδρος. Ο ερχομός του Μάικλ της δίνει την πρόφαση που έψαχνε να φύγει από το σπίτι, να την πάει μέχρι το φαρμακείο και να επιστρέψει με το λεωφορείο.

Επεισόδιο 136ο

Η οικογένεια Παπάζογλου επισκέπτεται το σπίτι της Χριστίνας, ενώ εκείνη απουσιάζει και ο Αλέξανδρος ευχαριστεί όλους για τη συμπαράσταση που έδειξαν στη Ραφαέλλα, ιδίως την Τζένη, που της στάθηκε και της στέκεται σαν αδερφή. Ο Αλέξανδρος κοιτάζει το χώρο γύρω του, το πιάνο. Μόλις φεύγουν επιστρέφει η Χριστίνα και σκέφτεται ποια λύση απομένει αν δεν βρεθεί ο δότης στην οικογένεια. Ρωτάει και τη Λίζα για τον Αλέξανδρο, τι έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα