Μητσοτάκης: Να δημιουργηθεί πόλος υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

12:42 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το όραμά του «να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα ένας πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας παγκόσμια ανταγωνιστικός», ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στην Τεχνόπολη, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο

της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία.
«Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου. Πρέπει, όμως, να γνωρίζετε πάντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης. Όταν η αναλογία ρίσκου και επιβράβευσης δεν είναι ευθυγραμμισμένη, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική και υγιής επιχειρηματικότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε, επίσης πως χρειάζεται ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στροφή στα ερευνητικά προγράμματα στα ΑΕΙ και στην εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και φορολογικά κίνητρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα