«Μindelo» – Πέρα από τον ορίζοντα: Προβολή στην Αγία Παρασκευή Αττικής

19:25 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Θ.Βέγγος», στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1 & Γραβιάς στην Αγ.Παρασκευή, η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης, παρουσιάζει την Τρίτη 25 Ιουλίου, το πολυ-βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Τσάφα «Mindelo-Πέρα από τον ορίζοντα».

Η ταινία καταγράφει τη σύγχρονη κουλτούρα των κρεολών του Πράσινου Ακρωτηρίου και παρουσιάζει την καθημερινή ζωή των κατοίκων, όπως έχει διαμορφωθεί από την πολιτισμική τους ιδιαιτερότητα, τις δυσκολίες από το ηφαιστειογενές περιβάλλον και την απομόνωση που επιβάλλει ο ωκεανός.

Βραβεία:
-24th Black

International Cinema FestivalBerlin – GERMANY
-Πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
-37º Festival der Nationen – AUSTRIA
Χάλκινη Άρκτος στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους
-3º DOCFEST Χαλκίδα 2009 – ΕΛΛΑΔΑ

Ο σκηνοθέτης Αλέξης Τσάφας θα είναι παρών στην προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Παρών κι ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Φώτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος», από τις 15 Ιουλίου έχει ξεκινήσει προβολές που θα διαρκέσουν έως και την Δευτέρα 4/9/2017.

Οι προβολές γίνονται με ελεύθερη είσοδο, ενώ κάθε Κυριακή και Δευτέρα στην προβολή 21:00-23:00 θα παίζονται παιδικές ταινίες και κάθε Τρίτη στις 21:00 θα γίνονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα