«Μικρές Ιστορίες του Μεγάλου Πολέμου» ζωντανεύουν απόψε από την Ομάδα «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης»

16:41 20/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Εγνατία 156) η εκδήλωση – αφιέρωμα στη λήξη του Α’ΠΠ «Μικρές Ιστορίες του Μεγάλου Πολέμου» από την Ομάδα «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Βλάσης Βλασίδης, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

Νέστωρ Μπαμίδης, προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Μακεδονίας και Αλέξης Αθάνατος, πολ. Μηχανικός και συνδιαχειριστής της Ομάδας των ΠΦτΘ. Οι ομιλίες θα συνοδεύονται, παράλληλα, από προβολή φωτογραφικού υλικού της εποχής. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Σοφία Χριστοφορίδου.

Η ομάδα «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» λειτουργεί από το 2008 με κύριο αντικείμενο την προβολή και τεκμηρίωση παλαιών φωτογραφιών της Θεσσαλονίκης . Παράλληλα, έχει αναπτύξει κι άλλες δραστηριότητες, εκτός διαδικτύου, πάντοτε σχετικές με την πόλη και την ιστορία της Θεσσαλονίκης (Έκθεση φωτογραφίας Ζοζεφ Πιγκασού στους χώρους του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, περιηγήσεις στην πόλη, κλπ). Σήμερα, αριθμεί περισσότερα από 86.000 μέλη, πολλά εκ των οποίων επιστήμονες και ερευνητές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα