«Μήδεια»: Προβλήματα σε Κρήτη και Εύβοια – Χαρδαλιάς: Μεγάλο μέτωπο η ηλεκτροδότηση (Live)

06:42 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες εδώ και 40 χρόνια βιώνει η χώρα. Η «Μήδεια» κινείται νότια και πλήττει την Κρήτη, αφού σάρωσε την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ το χιόνι έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τις μετακινήσεις.

Εντοπίστηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι στην Κρήτη

Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην περιοχή των Αραβάνων στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου και εντοπίστηκαν νωρίτερα.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν πάει να επισκεφτούν την στάνη του.

Δύο νεκρούς θρηνεί η Εύβοια

3000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε 10 χωριά στην Εύβοια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στα χωριά Παππούδες και Κερασιά, ενώ ένα μόνο χωριό είναι αποκλεισμένο.

[iframe src=»https://www.ertflix.gr/webtv/live–uni/vod/dt–uni–vod.php?f=2021/tv/news–themata–fevrouarios/20210217-deltio10-kalafatis–evoia.mp4&bgimg=https://www.ertflix.gr/wp–content/uploads/2021/02/20210217-deltio10-kalafatis–evoia.jpg«]

Στο χωριό Τρουπί της Εύβοιας ένας 80χρονος έχασε τη ζωή του καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και χρειαζόταν υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου.

Από τη Δευτέρα υπήρχε διακοπή ρεύματος με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παροχή οξυγόνου από την μπουκάλα η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ρεύμα. Για τον ίδιο λόγο έχασε τη ζωή του και ένας 73χρονος στο χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων.

Χωρίς ρεύμα και νερό Ιπποκράτειος Πολιτεία, Αφίδνες, Μαλακάσα

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στον Ωρωπό. Το 80% του Δήμου έχει μείνει χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα: Ιπποκράτειος Πολιτείας, Αφίδνες και Μαλακάσα. Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν ούτε νερό αφού δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις στη Μαυροσουβάλα όπως τόνισε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Live όλες οι εξελίξεις από την ΕΡΤ

Την ίδια ώρα, με τη συνδρομή του στρατού συνεχίζεται ο αγώνας για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Διονύσου στην Αττική για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο χιονιάς.

Υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά στην Αττική

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων της ΕΥΔΑΠ στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά. Οι μόνες βλάβες που παρατηρούνται στο δίκτυο είναι οι συνήθεις, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της εταιρίας.

Για την αποκατάσταση της λειτουργίας των αντλιοστασίων η ΕΥΔΑΠ μετέφερε γεννήτριες, καθώς έχει διακοπεί τη ηλεκτρικό ρεύμα.

Πού υπάρχει απαγόρευση κίνησης των οχημάτων

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, έχουμε στα κάτωθι σημεία:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του «Ο.Τ.Ε.», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO
MONT PARNES»Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο
ρεύματα κυκλοφορίας.Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο
Πολιτεία.Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,
Αχαρνές.

Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από τις 4 τα ξημερώματα δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με το Νομό Βοιωτίας. Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και έπειτα η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Αποκαταστάθηκε στις 08:30 η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή κυκλοφορίας είχε γίνει χτες το βράδυ λόγω χιονόπτωσης, από το γήπεδο της Καισαριανής μέχρι την Περιφερειακή Υμηττού.

www.ert.gr

Keywords