Μεθώνη: Αποχωρούν οι μετανάστες – Τρεις ύποπτοι ως διακινητές ανάμεσά τους

11:57 5/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποχωρούν από τη Μεθώνη, όπου παρέμειναν από το Σάββατο τα ξημερώματα, οι 60 μετανάστες που εντοπίστηκαν στην παραλία Τσαπί και ενώ ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν σε ιστιοπλοϊκό και να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πυλου-Νέστορος, ανάμεσα στους 60 αλλοδαπούς, που είναι διαφόρων εθνικοτήτων, φέρεται να είναι και οι τρεις διακινητές, ένας Ουκρανός, ένας Τούρκος κι ένας Αλβανός, οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα και έναντι αμοιβής, ώστε να καταφέρουν να βγάλουν παράνομα από τη χώρα τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, νοίκιασαν ένα αυτοκίνητο ΒΑΝ

10 θέσεων και 5 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μετέφεραν μέσα στη νύχτα στην συγκεκριμένη περιοχή της Μεσσηνίας τους αλλοδαπούς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κάτι που έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Αρχικά οι μετανάστες, υποβλήθηκαν σε τεστ covid-19 από συνεργασία του Δήμου με το Λιμεναρχείο Πύλου και από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Σε εξέταση εκτός από τους συλληφθέντες υποβλήθηκαν το προσωπικό το Λιμεναρχείου Πύλου που είχε εμπλοκή στην σύλληψη και τη φύλαξη, καθώς και ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, αλλά και όσοι συνεργάτες του απασχολήθηκαν στο εν λόγω συμβάν. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεθώνη, Αποχωρούν, – Τρεις,methoni, apochoroun, – treis