Μεσσηνία: Ζημιές στη Φοινικούντα από χαλάζι (Φωτογραφίες)

12:09 11/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζημιές σε καλλιέργειες, σε σπίτια και στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση στην περιοχή της Νότιας Πυλίας. Το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού και το φαινόμενο κράτησε με αμείωτη ένταση πάνω από μισή ώρα σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων. Από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, επίσης πλημμύρησε ο χείμαρρος της περιοχής.

Από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πύλου πραγματοποιήθηκε απάντηση υδάτων σε δύο περιπτώσεις υπογείων σε σπίτια κοντά στο χείμαρρο της Φοινικούντας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταστραφεί η οικοσκευή στο ένα από τα δύο σπίτια, ενώ στο άλλο

χρειάστηκε η παρέμβαση μηχανημάτων του δήμου Πύλου, ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση και να μπορέσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής να προσεγγίσουν.

Ζημιές έχει υποστεί και ο παραλιακός δρόμος πριν από τη Φοινικούντα στο σημείο που εκβάλει ο τοπικός χείμαρρος, ενώ παρεμβάσεις από μηχανήματα του δήμου γίνονται σε σημεία εντός του οικισμού.

Μέχρι στιγμής δε έχει εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς στον ελαιώνα της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τοπικός ανταποκριτή του ΕΛΓΑ αναμένεται να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες για τις περιπτώσεις καταστροφών από καιρικά φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα