«Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7: Ακούστε ξανά τις καλύτερες στιγμές

20:56 15/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 οι «Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε με αγάπη προς το βιβλίο και παρουσίασαν οι παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr.

Για ένα ολόκληρο μήνα, από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, στο Δεύτερο παρουσιάσαμε και δωρίσαμε περισσότερα από 300 νέα βιβλία. Στις σελίδες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δεύτερου, στο Facebook

και το Instagram, προσελκύσαμε 100.000 και πλέον ανθρώπους εκ των οποίων περισσότεροι από 10.000 συμμετείχαν ενεργά στους διαγωνισμούς και τις δωροθεσίες νέων τίτλων, που υλοποίησε το Δεύτερο με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων.

Νέα μυθιστορήματα, αποκαλυπτικά ιστορικά δοκίμια, συναρπαστικές βιογραφίες, ποίηση, βιβλία που έγιναν ταινίες, παιδική λογοτεχνία, noir λογοτεχνία, μουσική (και μουσικοί) και βιβλίο, δημιουργική ανάγνωση, ειδικές εκδόσεις, ebooks, βιβλιοθήκες και αρχεία, μεταφράσεις, βιβλίο και δημοσιογραφία, αλλά και ειδικά θέματα όπως η επίδραση της πανδημίας στην αναγνωστική συμπεριφορά και τις πωλήσεις των βιβλίων, ήταν μερικά από τις θεματικές που επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε.
Φιλοξενήσαμε στις εκπομπές του Δεύτερου περισσότερους από 100 συγγραφείς, ποιητές, κριτικούς και ανθρώπους του χώρου των εκδόσεων.

Ο Γιάννης Μπασκόζος, ο Νίκος Μπακουνάκης, η Βαρβάρα Ρούσσου, η Μαρία Τοπάλη, η Βάσια Τζανακάρη, η Μαρία Μανωλέλη, ο Νίκος Δαβέττας, ο Γιάννης Παντελάκης, η Κυριακή Μπειόγλου, ο Παντελής Μπουκάλας, ο Γιάννης Τριάντης, ο Γιάννης Καλπούζος, η Ιωάννα Κλειάσιου, η Κατερίνα Ζαμπέτα, ο Βασίλης Μαλισιόβας, η Νάντια Δρακούλα, η Γιώτα Κριτσέλη, ο Μάρκος Κρητικός, ο Ανδρέας Αποστολίδης, ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο Γιάννη Ράγκος, ο Κώστας Καλφόπουλος, ο Αριστοτέλης Σαΐνης, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Νίκος Βατόπουλος, η Μαρίζα Ντεκάστρο, η Ελένη Σβορώνου, η Κατερίνα Φρουζάκη, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, η Σοφίκα Ελευθερουδάκη, η Κατερίνα Σχινά , η Μαρία Παπαδήμα, ο Δημήτρης Μπασλάμ, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Παρασκευάς Καρασούλος, η Ελισάβετ Κοτζιά, είναι μερικοί από τους ανθρώπους που με τον λόγο τους συνέδραμαν στην προσπάθεια μας να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη για το βιβλίο και την αναγνωστική απόλαυση και στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Στιγμές που ξεχώρισαν στη δράση αυτή είναι το «Δίλεπτο του Συγγραφέα» που επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Δημήτρης Μεϊδάνης και στο οποίο αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς μίλησαν για το πρόσφατο βιβλίο τους. Μίμης Ανδρουλάκης, Βασίλης Βασιλικός, Λένα Διβάνη, Δημήτρης Σωτάκης, Γιάννης Ξανθούλης, Σώτη Τριανταφύλλου, Μάκης Τσίτας, Ρέα Γαλανάκη, Αλκυόνη Παπαδάκη, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Μάρω Δούκα, Στέφανος Δάνδολος, Ισίδωρος Ζουργός.
Ενώ ιδιαίτερη στιγμή για τις «Μέρες Βιβλίου» υπήρξε η συζήτηση του Δημήτρη Μεϊδάνη με τον Τίτο Πατρίκιο με αφορμή την ποιητική συλλογή του «Ο δρόμος και πάλι».
Με ενδιαφέρον ακούσαμε την συζήτηση της Έλενας Διάκου με την μεταφράστρια και κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και τη Μαρία Παπαδήμα που εισήγαγε τον Πεσόα στα ελληνικά γράμματα.
Ενώ ο Νίκος Βατόπουλος στη συζήτησή του με την Ελένη Γιαννοπούλου μας απόδειξε ότι η Αθήνα μπορεί ακόμα να εμπνέει!
Η Μαρία Κοζάκου στο «Τransistor» μίλησε με τον Γιάννη Ράγκο και τον Κώστα Καλφόπουλο για τη noir λογοτεχνία που τελικά δεν είναι μόνο το «αστυνομικό μυθιστόρημα.
Τέλος, ο Μιχάλης Γελασάκης έκλεισε τις «Μέρες Βιβλίου» με μία συζήτηση με τον Γιάννη Μπασκόζο δημιουργό του ηλεκτρονικού περιοδικού για το Βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr για την κατάσταση του βιβλίου σήμερα, για τις εκδόσεις που έχουν περισσότερη ζήτηση, για το αναγνωστικό κοινό, για τα κλειστά βιβλιοπωλεία.

Μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις εκπομπές από τις «Μέρες Βιβλίου» στο webradio του Δεύτερου.

Ακούσαμε, διαβάσαμε και μοιραστήκαμε, γνωρίσαμε και δωρίσαμε. Οι «Μέρες βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μπορεί να έληξαν ημερολογιακά αλλά το ταξίδι συνεχίζεται!
Μείνετε συντονισμένοι!

«Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
#defteroprogramma #meresvivliou #ΜέρεςΒιβλίου

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm
Instagram: />Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα