Μένουμε σπίτι και βλέπουμε ΕΡΤ – Οι καλύτερες ταινίες ελεύθερα στο διαδίκτυο

10:17 5/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτή την περίοδο μένουμε σπίτι και βλέπουμε, ελεύθερα και διαδικτυακά, τις καλύτερες ταινίες του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού κινηματογράφου στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, στο WebTV. Εκπληκτικές βραβευμένες ταινίες σπουδαίων δημιουργών για όλη την οικογένεια κάνουν πιο όμορφες τις στιγμές της καθημερινότητας και φέρνουν τη μαγεία του σινεμά στο σπίτι σας!

Μια εικόνα από τις ταινίες που διατίθενται ελεύθερα online, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο WebTV

(webtv.ert.gr) της ΕΡΤ.

«The Tale»

Δραματική ταινία μυστηρίου συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γερμανίας 2018

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζένιφερ Φοξ

Παίζουν: Λόρα Ντερν, Έλεν Μπέρστιν, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Τζέισον Ρίτερ, Κόμον, Τζέσικα Σάρα Φλάουμ, Ιζαμπέλ Νελίς, Φράνσις Κονρόι, Τζον Χερντ, Λόρα Άλεν, Ιζαμπέλα Αμάρα, Τίνα Πάρκερ, Τζούλι Έρικσον

Διάρκεια: 114΄

H Τζένιφερ είναι μια σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ και καθηγήτρια που γυρίζει την υφήλιο.

Όταν όμως η μητέρα της ανακαλύπτει μια σοκαριστική ιστορία που η Τζένιφερ έγραψε στα 13 της, ο κόσμος της καταρρέει.

Στην ιστορία αυτή, η Τζένιφερ περιγράφει την εποχή που είχε πάει σε μια κατασκήνωση με άλογα, όπου δημιούργησε μία «ειδική» σχέση με τους δύο προπονητές της.

Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το παρελθόν της η Τζένιφερ, 40 χρόνια μετά, ξεκινά να πάει να βρει τους προπονητές της και τα άλλα κορίτσια που ήταν μαζί της στην κατασκήνωση εκείνη τη χρονιά, για να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια για τα όσα συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Βραβείο EMMY 2018 και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία (Λόρα Ντερν) 2019.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 20/06/2020

Δείτε την ταινία στον σύνδεσμο

«Το γυάλινο κάστρο» (The Glass Castle)

Βιογραφικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 2017

Σκηνοθεσία: Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Σενάριο: Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον, Άντριου Λάναμ, Μάρτι Νόξον (βασισμένο στο best seller βιβλίο της Τζανέτ Γουόλς, «The Glass Castle»).

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μπρετ Πόλακ

Μοντάζ: Νατ Σάντερς

Μουσική: Τζόελ Π. Γουέστ

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς, Μαξ Γκρίνφιλντ, Σάρα Σνουκ, Έλα Άντερσον, Τζος Κάρας

Διάρκεια: 122΄

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και περιγράφει τις περιπέτειες μια εκκεντρικής, πάμφτωχης, αλλά σφιχτά δεμένης, αγαπημένης οικογένειας.

Η βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον υποδύεται μια νέα γυναίκα που, έχοντας μεγαλώσει επηρεασμένη από τον ενθουσιώδη άγριο χαρακτήρα τού κατά τα άλλα δυσλειτουργικού πατέρα της, καταφέρνει με φλογερή αποφασιστικότητα να χτίσει μια επιτυχημένη ζωή με τους δικούς της κανόνες.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 20/06/2020

Δείτε την ταινία στον σύνδεσμο:

«Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει» (Still Alice)

Δραματική ταινία, παραγωγής ΗΠΑ 2014

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Σενάριο: Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ (βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα)

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ντένις Λενουάρ

Μοντάζ: Νίκολας Σοντέρζ

Μουσική: Ιλάν Εσκερί

Παίζουν: Τζούλιαν Μούρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Χάντερ Πάρις

Διάρκεια: 92΄

Η δρ Άλις Χόουλαντ έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών.

Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά, ενώ όλο και συχνότερα ξεχνάει ονόματα και καταστάσεις. Ο προσωπικός της αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις αρχίζει.

Mε πρωταγωνίστρια την καθηλωτική Τζούλιαν Μουρ, το «Still Alice: Κάθε στιγμή μετράει» είναι βασισμένο στο best seller της Λίσα Γκένοβα.

Η ιστορία πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο τη συγκλονιστική πορεία μιας δυναμικής και νέας γυναίκας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και τις συνέπειες που έχει αυτό στη ζωή, την προσωπικότητα και την οικογένειά της.

Στο πλευρό της Τζούλιαν Μουρ ξεχωρίζουν ο Άλεκ Μπάλντουιν, η Κέιτ Μπόσγουορθ, καθώς και η αιφνιδιαστικά ώριμη Κρίστεν Στιούαρτ, σε έναν ρόλο που της δίνει την ευκαιρία να ξετυλίξει τις πραγματικές της υποκριτικές ικανότητες.

Την ταινία σκηνοθετεί το διακεκριμένο δίδυμο των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ (το φιλμ τους «Quinceañera» απέσπασε το 2006 το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Σάντανς), προσεγγίζοντας το συγκινητικό θέμα της ταινίας με αρτιότητα και ευαισθησία.

Βραβεία & Διακρίσεις

Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Τζούλιαν Μουρ), 2015

Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα, 2015

Broadcast Film Critics Association, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2015

National Board of Review, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2015

Hollywood Film Awards, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2014

San Francisco Film Critics Circle, Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου, 2014

Επίσημη Συμμετοχή στο Toronto Film Festival

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 13/06/2020

Δείτε την ταινία στον σύνδεσμο: 

«Πατέρας και κόρη» (Fathers and Daughters)

Κοινωνικό δράμα συμπαραγωγής ΗΠΑ-Ιταλίας 2015

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Μουτσίνο («Το Κυνήγι της Ευτυχίας»)

Σενάριο: Μπραντ Ντες

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σέιν Χέρλμπατ

Μοντάζ: Άλεξ Ροντρίγκεζ

Μουσική: Πάολο Μπουονβίνο

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζέιν Φόντα, Οκτάβια Σπένσερ, Τζάνετ Μακτίρ, Μπρους Γκρίνγουντ, Kάιλι Ρότζερς

Ο Τζέικ Ρότζερς είναι ένας διάσημος και βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας, που χάνει ξαφνικά τη σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την πεντάχρονη κόρη του, στο Μανχάταν, τη δεκαετία του ’80.

Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό, μέχρι τη στιγμή που ο απαρηγόρητος Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε πλούσιους συγγενείς και συγκεκριμένα στην αδελφή της γυναίκας του.

Είκοσι επτά χρόνια μετά, η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της και να πολεμήσει τα δικά της φαντάσματα, καθώς η ανάμνηση του πατέρα της επηρεάζει κάθε της βήμα.

Μια ταινία που πραγματεύεται το δυνατό δεσμό μεταξύ πατέρα και κόρης με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Ράσελ Κρόου και την Αμάντα Σέιφριντ («Mama Mia»).

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 30/06/2020

Δείτε την ταινία στον σύνδεσμο:

«Η Γκρέις του Μονακό» (Grace of Monaco)

Βιογραφικό δράμα συμπαραγωγής ΗΠΑ-Γαλλίας 2014

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταάν

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ, Φρανκ Λάντζελα, Παθ Βέγκα, Ρόμπερτ Λίντσεϊ, Πάρκερ Πόουζι, Ντέρεκ Τζάκομπι

«Η ιδέα της ζωής μου ως παραμύθι, είναι από μόνη της ένα παραμύθι» Γκρέις Κέλι.

Η αληθινή ιστορία της Γκρέις Κέλι, η οποία έγινε η Πριγκίπισσα του Μονακό όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ το 1956. Η Γκρέις Κέλι ήταν ήδη διάσημη ηθοποιός, μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, αφού είχε βραβευτεί με Όσκαρ. Ο παραμυθένιος γάμος της χαρακτηρίστηκε ως «ο γάμος του αιώνα». Έξι χρόνια αργότερα, έχοντας νοσταλγήσει την παλιά της ζωή και παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του Ρενιέ, επιστρέφει πίσω στο Χόλιγουντ για να παίξει στην τελευταία ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Εκείνη την εποχή, με αφορμή φορολογικά θέματα υπήρξε ένταση ανάμεσα στη Γαλλία και το Μονακό. Η Γκρέις Κέλι επιστρέφει και προσπαθεί να βοηθήσει, αναζητώντας όμως παράλληλα και τη δική της ταυτότητα. Ήταν ακόμα ηθοποιός ή ολοκληρωτικά πλέον η Πριγκίπισσα του Μονακό;

Ταινία έναρξης στο Φεστιβάλ Καννών το 2014

Υποψηφιότητες:
-Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Καλύτερης τηλεταινίας, 2015.

-Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, 2016.

-Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Καλύτερων κομμώσεων σε μίνι σειρά, τηλεταινία ή ειδικό πρόγραμμα, 2015.

 Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 30/06/2020

Δείτε την ταινία στον σύνδεσμο:

«Καταπληκτικές γυναίκες» (20th Century Women)

Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2016

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάικ Μιλς

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σον Πόρτερ

Μοντάζ: Λέσλι Τζόουνς

Μουσική: Ρότζερ Νιλ

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Λούκας Τζέιντ Ζούμαν, Ελ Φάνινγκ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Μπίλι Κράνταπ, Άλισον Έλιοτ, Βιτάλι Άντριου Λεμπό, Θία Γκιλ, Ολίβια Χόουν, Νάταλι Λοβ, Αλία Σόκατ, Λόρα Γουίγκινς

Διάρκεια: 107΄

Τέλη δεκαετίας του ’70, Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια. Η Ντοροθέα Φιλντς (Ανέτ Μπένινγκ) είναι μια αποφασιστική μητέρα, που μεγαλώνει μόνη της τον έφηβο γιο της (Λούκας Τζέιντ Ζούμαν), σε μία εποχή που σφύζει από κοινωνικές αλλαγές και επαναστατική διάθεση.

Για να τα βγάλει πέρα με την ανατροφή του, απευθύνεται σε δύο νεότερες γυναίκες: στην Άμπι (Γκρέτα Γκέργουιγκ), ένα ελεύθερο πνεύμα και punk καλλιτέχνιδα και στην Τζούλι (Ελ Φάνινγκ), μια ξύπνια και προκλητική νεαρή γειτόνισσα.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μάικ Μιλς («Beginners») επιστρέφει με μια αστεία, πολύπλευρη, συγκινητική ταινία, έναν φόρο τιμής στη γυναικεία φύση, στην οικογένεια, στον χρόνο και στους δεσμούς που αναζητούμε μια ζωή.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως και 30/06/2020

Δείτε την ταινία  στον σύνδεσμο: 

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, οι καλυτερες ταινιες, ταινιες, διαδικτυο, σπιτι, webtv, ert, καλοκαιρι, glass, δραμα, ηπα, castle, μαξ, νέα, μνήμη, φιλμ, film, circle, συμμετοχή, επηρεάζει, mia, τιμ, ροθ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, γαλλια, punk, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κεν ρασελ, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, μνήμη, αλογα, βημα, γαμος, γυναικα, ηθοποιος, ηπα, θεμα, μητερα, ντοκιμαντερ, ονοματα, προγραμμα, σινεμα, σφαιρα, ααρον, αγριο, αλτσχαιμερ, αστερια, αστεια, αφορμη, βιβλιο, γειτονια, διαστημα, δικη, διδυμο, εγινε, ευκαιρια, εξι, επηρεάζει, εποχη, επτα, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, ιζαμπελα, εικονα, φιλμ, κειτ, κυνηγι, μαγεια, μαξ, μινι, μονακο, παντα, οικογενεια, πρωταγωνιστες, ροθ, ρολο, σεναριο, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, ταυτοτητα, τιμ, φαντασματα, φεστιβαλ, φυση, φοντα, χιτσκοκ, χρυση, ψυχολογικα, ψηφιακη, αγωνας, circle, webtv, film, glass, γυαλινο, punk, θεματα
Τυχαία Θέματα