Μελωδικό «Κάλεσμα» από μουσικούς του Berklee College of Music για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

11:24 13/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κάλεσμα» σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση απευθύνουν στο κοινό έξι διεθνείς μουσικοί του Berklee College of Music των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίοι συμπράττουν επί σκηνής με τη χορωδία της Κιβωτού του Κόσμου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο 14 Ιουλίου.

«Το “Κάλεσμα” έχει στόχο την αξιοποίηση των ταλέντων

και της κλίσης των παιδιών» αναφέρει ο δημιουργός του Βασίλης Κώστας, απόφοιτος του Berklee College of Music και διεθνής λαουτίστας, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που, ταυτόχρονα με την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Κιβωτό, φιλοδοξεί μέσα από τη μουσική να μεταμορφώσει τις ζωές τους.

Η ιδιαίτερη αυτή συναυλία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποτελεί το πρώτο βήμα της σημαντικής προσπάθειας για τη δημιουργία ενός μόνιμου μουσικού-εκπαιδευτικού προγράμματος για τα παιδιά της Κιβωτού, αλλά και ευκαιριών για περαιτέρω μουσικές σπουδές στο εξωτερικό.

Η προετοιμασία της χορωδίας για τη συγκεκριμένη συναυλία έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 από τη μουσικό, vocalist, ερευνήτρια και δασκάλα φωνητικής Αγγελική Τουμπανάκη, έχοντας ως βάση την ελληνική παραδοσιακή, την τζαζ, αλλά και τη σύγχρονη μουσική.

Οι καλλιτέχνες που συνεργάζονται με τα παιδιά είναι οι Ειρήνη Τορνεσάκη (φωνή), Layth Sidiq (βιολί), Βασίλης Κώστας (λαούτο), Chase Morrin (πιάνο), Aaron Holthus (μπάσο), Noam Israeli (τύμπανα). Guest και ο σαξοφωνίστας Marco Pignataro, γενικός διευθυντής του Berklee Global Jazz Institute.

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, που στέκεται αρωγός σε κάθε δράση κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συμμετέχει στο ξεχωριστό αυτό μουσικό «Κάλεσμα» και μεταδίδει τη συναυλία απευθείας από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η Νατάσα Βησσαρίωνος παρουσιάζει την εκδήλωση στο ραδιόφωνο που εκπέμπει και διαδικτυακά ( />

INFO

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Κράτηση θέσεων: Τηλ.: 210 3418550

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα