Μεγάλος Περίπατος: Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο «βγήκε και δεν βγήκε» του Κ. Μπακογιάννη

18:28 23/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ξεκίνημα μιας μόνιμης, μεγάλης κλίμακας ανάπλασης της Πανεπιστημίου, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενώ για τη συγκεκριμένη λεωφόρο  παραδέχθηκε ότι ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας «βγήκε και δεν βγήκε». Μεγάλος περίπατος, μεγάλο φιάσκο, μεγάλη σπατάλη, ήταν το οργισμένο σχόλιο στο οποίο προέβη ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς σε χθεσινή του συνέντευξη στο

ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αν πιστεύει ότι το έργο – έστω και με την προσωρινή μορφή του- λειτουργεί ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί»

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης  και μίλησε για ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

Όπως επισημαίνει σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τα έργα σε μία πόλη, αποκτούν αξία όταν κάνουν λειτουργική τη ζωή σε αυτήν. Όταν αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι μόνο τα έργα που ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, είναι αυτά που έχουμε μπροστά μας για την Αθήνα που χτίζουμε όλοι μαζί. Η πόλη αλλάζει πολύ, λίγο λίγο.»

Τα έργα σε μία πόλη, αποκτούν αξία όταν κάνουν λειτουργική τη ζωή σε αυτήν. Όταν αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των…

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο» επεσήμανε στον Σκάι. «Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει». Πρόσθεσε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις αυτές είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη και η δυναμική αυτή είναι που θέλει να αξιοποιήσει για να προχωρήσουμε μπροστά.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα», παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε ο κ. Μπακογιαννης.

Κ. Ζαχαριάδης: Μεγάλος περίπατος, μεγάλο φιάσκο, μεγάλη σπατάλη

Σε οργισμένο σχόλιο προέβη ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, για την δήλωση του δημάρχου Αθηναίων.

“Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον κ. Μπακογιάννη να ομολογεί με αφοπλιστική άνεση πως ο μεγάλος περίπατος στην καρδιά της Αθήνας ήταν ένα πείραμα, που «βγήκε και δεν βγήκε», καλώντας τους πολίτες της πόλης να «ξεχάσουν την οδό Πανεπιστημίου» όπως την ήξεραν”, τονίζει σε δήλωσή του.

Και πρόσθεσε: “Με απλά λόγια, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε με ειλικρίνεια πως σε καιρό πανδημίας, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, σπατάλησε 2 εκατομμύρια ευρώ! και προκάλεσε για τρεις ολόκληρους μήνες απίστευτη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το κέντρο για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, για μία «προσομοίωση» που δεν πήγε καλά επειδή, μεταξύ άλλων, «μια κάμπια έφαγε το γκαζόν».

Τα χρήματα αυτά, χρήματα του Ελληνικού λαού, έρχονται να προστεθούν:

Στα 6 εκατ. ευρώ για τις ακατάλληλες μάσκες αλεξίπτωτα που μοιράστηκαν στα σχολεία.

Στα 20 εκατ. ευρώ για τη «λίστα Πέτσα» για τα ΜΜΕ.

Στα 500 χιλ. ευρώ για το πλωτό φράγμα του Αιγαίου που τελικά θα χρησιμοποιηθεί για «ασκήσεις απορρύπανσης».

Και όλα αυτά σε καιρό κρίσης και οικονομικής κατάρρευσης! Ο Μεγάλος Περίπατος της γαλάζιας α(χ)ριστείας θα ήταν αστείος, εάν δεν ήταν εξοργιστικός, καθώς γίνεται στις πλάτες και με τα χρήματα των πολιτών που ασφυκτιούν. Ντροπή”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα