Μεγάλη φωτιά στην κεντρική Εύβοια – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (video)

22:42 12/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας ξέσπασε στις 15.20 της Κυριακής 12 Αυγούστου, μεγάλη πυρκαγιά.

Ακολούθως για λόγους ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και η εκκένωση του χωριού Σταυρός και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Εκεί με λεωφορεία, περίπου 150 άτομα, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη βραδιά τους.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά

είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερη περιοχή και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές και αρχικά επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη καναντέρ και 2 PZL (Πεζετέλ).

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν συνολικά 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Παράλληλα είχε δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους, όταν έπεσε το σκοτάδι.
Ενισχυθήκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Το απόγευμα της Κυριακής, μετά από τις ενισχύσεις που ήρθαν, επιχειρούσαν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 αεροσκάφη καναντέρ, 2 πεζετέλ και 5 ελικόπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα