Με το «σταγονόμετρο» η μετεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη

13:47 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζουν οι Γιατροί του Κόσμου για το θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, που προέρχονται από χώρες υποδοχής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Όπως αναφέρουν στο λογαριασμό τους στο facebook: «Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν φανεί μέχρι στιγμής απρόθυμα να μετεγκαταστήσουν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Παρά τις δεσμεύσεις τους μόνο 11.339 πρόσφυγες

έχουν μετεγκατασταθεί, ποσοστό λίγο παραπάνω από το 18 % του στόχου που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Κάποιοι θα ισχυριστούν ότι είναι ζήτημα αριθμών γιατί τα κράτη μέλη έχουν δεχθεί ήδη πολλούς πρόσφυγες στο έδαφός τους.
Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι».

Συνεχίζοντας οι ΓτΚ σχολιάζουν πως: «Η Ουγγαρία έπρεπε να δεχθεί περίπου 1.600 πρόσφυγες. Τόσοι είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βουδαπέστη μέσα σε τρεις μόνο ώρες. Και όμως μέχρι σήμερα δεν έχει μετεγκαταστήσει ούτε έναν πρόσφυγα!
Η Ισπανία έπρεπε να υποδεχθεί 10.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία. Οι άνθρωποι αυτοί θα χωρούσαν στον ένα όγδοο των κερκίδων του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», του γνωστού σταδίου – έδρα της Ρεαλ Μαδρίτης!

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός όσων έχουν μέχρι σήμερα μετεγκατασταθεί στην Ισπανία είναι πολύ μικρότερος: μόνο 800 άτομα!
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Ως Γιατροί του Κόσμου καλούμε τα κράτη μέλη να συνειδητοποιήσουν ότι η έμπρακτη στήριξη της Ελλάδας, πέρα από πολιτική, ηθική και νομική τους υποχρέωση, είναι και προς το δικό τους συμφέρον».

Keywords
Τυχαία Θέματα