Με παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει η ΕΛΜΕ Λέσβου στην απεργία της Πέμπτης

12:24 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συμμετέχει η ΕΛΜΕ Λέσβου. Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καταθέτοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης, και στη συνέχεια θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 10.30 στην πλατεία Σαπφούς.

“Οι σύνθετες συνθήκες

που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, αλλά και της έντασης της νέας οικονομικής κρίσης απαιτούν να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός καμιά ολιγωρία. Τα αιτήματά μας δεν είναι μόνο επιτακτικά και αναγκαία αλλά είναι αυτά που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου, όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας”, σημειώνει η ΕΛΜΕ Λέσβου και  διεκδικεί από το υπουργείο Παιδείας:

· Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές για όλες τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας (κτιριακά, καθαριότητα, μέσα Ατομική Προστασίας, αντισηπτικά κλπ.)

· Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

· Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

· Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου. Κανένας συνάδελφος να μην αποκλειστεί από τους πίνακες. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι συνάδελφοι κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση των συναδέλφων.

· Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

· Μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση).

· Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα επιδόματα ανεργίας στους συναδέλφους αναπληρωτές, να μην εξαιρεθούν από την πληρωμή οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΕΕΠ/ΕΒΠ

· Ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου σφαγείου – Γαβρόγλου που περιλαμβάνει το προσοντολόγιο και που διατηρεί άθικτο η Ν.Δ. Να καταργηθούν τώρα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετατρέπουν το Λύκειο σε εξεταστική αρένα και ενισχύουν τους ταξικούς φραγμούς συνολικά στην εκπαίδευση. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων..

· Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.

· Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

· Επέκταση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων και στην Δευτεροβάθμια.

· Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

· Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

· Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων. Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ –ΑΠΟΧΗ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τη σχετική διαδικασία.

· Κατάργηση της τροπολογίας για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

The post Με παράσταση διαμαρτυρίας συμμετέχει η ΕΛΜΕ Λέσβου στην απεργία της Πέμπτης appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα