Με μεγάλη συμμετοχή το 2ο Παγκόσμιο φεστιβάλ Πολεμικών τεχνών

17:02 6/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στο 2ο παγκόσμιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών που διοργανώνεται στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών.

Συνολικά 80 σύλλογοι από Ελλάδα και από ολόκληρο τον κόσμο, αθλητές από 15 χώρες όπως Αφγανιστάν, Αρμενία, Αλβανία, Σκόπια, Κύπρο

κ.α. ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους από το πρωί του Σαββάτου στα ταπί και στο ρινγκ του κλειστού Γυμναστηρίου Σερρών. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Σερρών, η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, ο αθλητικός σύλλογος Δίας Σερρών και ο γυμναστικός σύλλογος Ερμής Ηράκλειας.

Η αφίσα των αγώνων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών κ. Θωμάς Σμιάρης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: « Είναι το 2ο παγκόσμιο πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών. Είχαμε μεγάλη απήχηση, ένα 10% αύξηση σε σύγκριση με τις περσινές συμμετοχές, το μόνο πρόβλημα μας ήταν με τα ξενοδοχεία που ήταν κατειλημμένα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάντμιντον αλλά και από τους εργάτες του φυσικού αερίου κι έτσι δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν κάποιες αποστολές. Πάντως όλα πήγαν καλά στη διοργάνωση, πέρυσι είχαμε 500 αθλητές, φέτος συμμετέχουν 600 αθλητές από 80 συλλόγους της χώρας μας αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και βιοτεχνικό κόσμο που μας στηρίζει με τις χορηγίες και τις δωρεές του και βέβαια να ευχαριστήσουμε τον Α.Ο.Δίας Σερρών και τον Γ.Σ. Ερμής Ηράκλειας, τον κ. Κωνσταντίνο Βλαχάκη και τον κ. Γιάννη Καλαϊτζίδη που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα».


Ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών Θωμάς Σμιάρης και ο ιδρυτής του Α.Ο. Δίας Σερρών Κώστας Βλαχάκης μίλησαν στην ΕΡΤ Σερρών

Ο ιδρυτής του Α.Ο. Δίας Σερρών, ένας άνθρωπος που ασχολείται 35 χρόνια με τις πολεμικές τέχνες, ο Κώστας Βλαχάκης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Η διοργάνωση πάει πάρα πολύ καλά, ουσιαστικά είναι τρίτη φορά που διοργανώνουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και φιλοξενούμε 600 αθλητές από 15 χώρες. Στο Νομό μας ασχολούνται πολλά παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι με τις Πολεμικές τέχνες, κυρίως με το τάε κβοντο, το κικ μπόξινγκ, την αυτοάμυνα κ.α. Είναι αθλητισμός και όσοι ασχολούνται μαθαίνουν την πειθαρχία, το σεβασμό, αποκτούν αυτοπεποίθηση, γυμνάζονται και τα οφέλη είναι πολλά. Ο σύλλογος μας έχει βγάλει πρωταθλητές και αυτή τη στιγμή ένας αθλητής μας ο Σωτήρης Τζιβελής διακρίνεται στο κικ μπόξινγκ στο οποίο ως σύλλογος έχουμε πάρει πολλά μετάλλια».

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο Κυριακή 7 Μαΐου στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών

Keywords
Τυχαία Θέματα