Με Χρ.Θηβαίο την Παρασκευή στα Τρίκαλα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»

17:44 28/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αφιερωμένο στον ένα αιώνα από την μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση είναι φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ». Σύνθημα του Φεστιβάλ, «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, «το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Μέλη της ΚΝΕ Τρικάλων παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας επεσήμαναν ότι «φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη

μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποιώντας τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. παρ’ όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, Υγεία, Παιδεία, με στέγη – ρεύμα – νερό».

Στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν την προσεχή Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου η γραμματέας του Ν.Σ. Τρικάλων της ΚΝΕ Στέλα Κριμνιώτη κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, που δεν έχει την ανάγκη για σπόνσορες και χορηγούς».

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 7:30 το απόγευμα και το πρόγραμμα έχει του αναλυτικά ως εξής:

►Στη κεντρική εξέδρα:

20:15: Μουσικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης σε ενορχήστρωση του Δημήτρη Φωτιάδη.

21:15: Πολιτική Ομιλία με τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

22:15-01:00: Συναυλία με το Χρήστο Θηβαίο.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν:

► Εργατικό στέκι: Με αφιέρωμα στις κατακτήσεις των εργαζομένων στο σοσιαλισμό σε σχέση με σήμερα. Στις 19:30,στο εργατικό στέκι, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Παλεύοντας στην καθημερινότητα για το ανέφικτο ή για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

► Μαθητικό στέκι, όπου στις 19:30 θα διεξαχθεί rap challenge (διαγωνισμός ρίμας) ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό.

► Έκθεση με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό»

► Παιδότοπος-χώρος δημιουργίας των μικρών μας φίλων με το δικό του πρόγραμμα, όπου,

19.30-20.15: Παίζουμε, ζωγραφίζουμε, σκεφτόμαστε με θέμα «Ποιοι φέρνουν τους πολέμους ;».

20.15 -21.15: Παράσταση από το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα.

►Βιβλιοπωλείο.

►Ταβέρνα – μπαρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα