Με εντατικούς ρυθμούς η προετοιμασία για το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

12:15 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το πρωί οι εργασίες στην κοίτη του Πηνειού ποταμού για την διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει και φέτος τον μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές του Φεστιβάλ της ΚΝΕ αναφέρουν ότι «εδώ και 43 χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή φτιάχνεται αποκλειστικά

με την εθελοντική δουλειά και προσφορά εκατοντάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ μακριά από σπόνσορες και χορηγούς. Με αυταπάρνηση και μεράκι, με οδηγό τη δημιουργικότητα στήνεται από την αρχή μια κόκκινη πολιτεία, προϊόν συλλογικής δουλειάς και σκέψης. Φόρτωμα, ξεφόρτωμα, σκαλωσιές, μετρήσεις στους χώρους, για να στηθούν οι σκηνές, τα περίπτερα του Φεστιβάλ, η κεντρική έκθεση, φροντίδα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων…

dav

Στο πέρασμα των χρόνων όλοι οι χώροι που φιλοξένησαν το Φεστιβάλ μας στη Λάρισα, (από τον κινηματόγραφο ΠΑΛΛΑΣ έως το Αισθητικό Άλσος, το Πάρκο Αλκαζάρ, την Κοίτη Πηνειού) αλλά και τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις μας στα χωριά και τις κωμοπόλεις του νομού αντιμετωπίστηκαν με ευθύνη προς το περιβάλλον και με σεβασμό από την οργάνωσή μας, αφού κάθε φορά με τον κόπο μελών και φίλων μετατρέπονταν σε όμορφους και καθαρούς χώρους. Αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι διεκδικούμε χώρους πρασίνου και αναψυχής ανοιχτούς για όλο το λαό, για να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι όλων των συνοικιών της πόλης, της γύρω περιοχής και κλειστούς στην εμπορευματοποίηση, την υποβάθμιση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.Έτσι και φέτος λοιπόν η Κοίτη του Πηνειού θα καθαριστεί, θα αλλάξει μορφή και θα ζωντανέψει φιλοξενώντας την κόκκινη γιορτή, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν και φέτος σημαντικοί καλλιτέχνες και τοπικά σχήματα όπως ο Γιώργος Μαργαρίτης, οι «Imam Baildi», ο Δημήτρης Φωτιάδης, οι «Minorface», ο «Illex», οι «Laτρεις», οι ΕΝΑΛΛΑΞ και αρκετοί άλλοι. Θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα, παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών, επιδείξεις αθλημάτων και τεχνών του δρόμου. Την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί Παρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημαντική θέση στο διήμερο πρόγραμμα θα έχουν και φέτος ο Παιδότοπος, η κεντρική έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό», το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 του μηνός με πολιτική ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα