Μαθητές του δημοτικού της Τερψιθέας στο μνημείο του Ιπποκράτη

21:44 5/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαθητές της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας επισκέφθηκαν το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Η σημασία της διατροφής και της άσκησης από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα» που υποστηρίζεται από τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα».

Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Πιτσίλκα και Βασιλικη Παπαρσένου συνόδευαν τους μαθητές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Ρίζος

Χαλιαμπάλιας υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο μουσείο.

Οι μαθητές παρουσίασαν μια δραστηριότητα με τίτλο «Η διαδρομή της Ιατρικής στο Μουσείο του Ιπποκράτη» η οποία σχεδιάστηκε από το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους δασκάλους των παιδιών. Η διαδρομή ξεκίνησε από τον ήρωα θεραπευτή Ασκληπιό και μέσα από το έργο και τη ζωή του Ιπποκράτη ολοκληρώθηκε στον εμπνευστή του μνημείου Γενικό Αρχίατρο Δημήτριο Παλιούρα. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία της Ιατρικής όπως την παρουσίασαν οι μικροί μαθητές. Την ίδια ημέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος. Η αρχαιολόγος κ. Κωνσταντίνα Κόντσα παρουσίασε στους μαθητές μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων την τεχνολογική εξέλιξη του μύλου, την πορεία από το σιτάρι στο αλεύρι και την έκθεση Τλούπα για τον κύκλο του σιταριού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα