Μ. Βλαζάκη: Απολύτως θωρακισμένα τα ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (audio)

20:32 10/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην υπόθεση του καταλόγου των 2.330 ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξαιρέθηκαν από το «Υπερταμείο» με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του ΚΥΣΟΙΠ και βρίσκεται αναρτημένος στο site του υπουργείου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων και στη «Φωνή της Ελλάδας», η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Αρχαιολόγος Μαρία Βλαζάκη.

Δύσκολο εγχείρημα με τις Κασσάνδρες να λένε ότι δεν θα έχουμε αποτέλεσμα, ανέφερε χαρακτηριστικά η

κ. Βλαζάκη, η οποία παράλληλα μίλησε και για τα 72 χιλιάδες κρατικά ακίνητα που μεταβιβάστηκαν το 2011 στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ενδεικτική περίπτωση είναι το κτήριο ς που στεγάζει το ΥΠΠΟ είναι από τα 28 ακίνητα του δημοσίου που πέρασαν «εν μια νυκτί» στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο προχώρησε στην εκποίηση τους και το ελληνικό δημόσιο το επανοικιάζει με δυσμενέστατους όρους, υψηλότατο ενοίκιο, και μάλιστα επιβαρύνεται με όλα τα έξοδα συντήρησης.

Τέλος η κ. Βλαζάκη αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Αρχαίας Κυδωνίας και στα συναρπαστικά ευρήματα της περιοχής που δεσπόζει πάνω από το Ενετικό Λιμάνι, μια ανασκαφή στην οποία η ίδια προΐσταται.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Βλαζάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Φωτεινή Περβολιανάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα