«Λύγισε» η Βούλα Πατουλίδου που αποθεώθηκε στις Σέρρες

23:06 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού, η αθλήτρια που έγραψε χρυσή σελίδα στον Ελληνικό στίβο, που έκανε τους συναθλητές της να πιστέψουν ότι μια μικρή χώρα μπορεί να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992, Βούλα Πατουλίδου ήταν το κεντρικό πρόσωπο ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Σέρρες.

Την ημερίδα με θέμα «Ας μιλήσουμε για αξίες. Αποδυναμώνουμε τον σχολικό

εκφοβισμό. Εξοβελίζουμε τον κοινωνικό ρατσισμό» συνδιοργάνωσαν στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «Αστέρια» το 1ο Γυμνάσιο Σερρών, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, το Μουσικό σχολείο Σερρών και ο συμβουλευτικός σταθμός Νέων υπό την αιγίδα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Σερρών.

Η Βούλα Πατουλίδου που είχε καταφέρει να κερδίσει όλες εκείνες τις μεγάλες αθλήτριες δεν κατάφερε να.. συγκρατήσει τα δάκρυα της.

Οι διοργανωτές επιφύλαξαν μια έκπληξη στη χρυσή Ολυμπιονίκη προβάλλοντας σε βίντεο εκείνον το απίστευτο αγώνας της, στις 5 Αυγούστου του 1992 στα 100 μέτρα εμπόδια στο στάδιο της Βαρκελώνης, όταν το σύμπαν συνωμότησε για να γραφτεί μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού στίβου και να μείνει η φράση «για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

Η κούρσα της Βούλας Πατουλίδου στη Βαρκελώνη

Η Βούλα Πατουλίδου που είχε καταφέρει να κερδίσει όλες εκείνες τις μεγάλες αθλήτριες δεν κατάφερε να.. συγκρατήσει τα δάκρυα της. Συγκινημένη μίλησε στους μαθητές που εκδήλωσαν με το έντονο χειροκρότημα το θαυμασμό τους για αυτήν την μεγάλη Ελληνίδα.

Η χρυσή ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλο

«Όταν μιλάς για αξίες κι έχεις απέναντι σου τη σύμπραξη τριών σχολείων, δεν θα μπορούσα παρά να πω ναι. Όσο αντέχω, περνώντας τα χρόνια και μπορώ τουλάχιστον αυτό το βιωματικό που δεν μπορεί κανείς να σου πει ότι δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει, να δίνω ελπίδα, κουράγιο και αυτήν τη διάθεση για δουλειά, για να κυνηγήσουν τα όνειρα τους θα το κάνω. Τα παιδιά μας είναι» είπε η Βούλα Πατουλίδου στην ΕΡΤ Σερρών ενώ όσον αφορά το ότι αν κι έχουν περάσει 25 χρόνια, οι Έλληνες το θυμούνται ακόμα ενώ στην εκδήλωση τα παιδιά την αποθέωσαν κι αυτή λύγισε βλέποντας ξανά εκείνον τον αγώνα, είπε: «Ε αυτό λέω. Έχω μεγαλώσει μάλλον και κάθε φορά που βλέπω τον αγώνα λες και είμαι… άλλη, αρχίζω και κλαίω. Μάλλον μεγάλωσα πολύ. Άλλα ήταν μια στιγμή που και πάλι μας λοιδορούσαν, πάλι έβριζαν την Ελλάδα ως η τελευταία χώρα, έλεγαν ότι είναι η άχρηστη και ξαφνικά, παίρνεις λίγο ελπίδα, όπως βλέπουμε περιοδικά κάθε φορά όλο και κάποιος Έλληνας μπορεί, είτε είναι στον αθλητισμό, απλά ο αθλητισμός έχει τη μεγάλη θεαματικότητα και τραβάει τα φώτα, αλλά ακόμα και στα επιστημονικά πεδία, παντού βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί εδώ ή που έχουν εκπαιδευτεί εδώ και διακρίνονται στο εξωτερικό. Ίσως θα έπρεπε αυτό το απόλυτο του δικούς μας πολιτισμού, την επιβράβευση της αριστείας να την επαναπροσδιορίσουμε».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Βασίλης Τερζής καλωσόρισε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής τη Βούλα Πατουλίδου και της δώρισε το ιστορικό βιβλίο «100 χρόνια ελεύθερης ζωής. Σέρρες 1913-2013»Η κ. Ελένη Τσιαπάρα παρέδωσε αναμνηστικά δώρα και βιβλία στη Βούλα Πατουλίδου από το Επιμελητήριο ΣερρώνΗ Βούλα Πατουλίδου με τον προπονητή στίβου Σάββα Κεφαλίδη και αθλήτριες του στίβουΤα παιδιά του Μουσικού σχολείου Σερρών έδωσαν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωσηΗ εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχίαΗ αίθουσα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» ήταν κατάμεστη από παιδιά

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα