Λήμνος: Προγραμματική σύμβαση για την αναστύλωση του δημοτικού σχολείου Ρωμανού

13:16 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας για την «ολοκλήρωση μελέτης αναστήλωσης-αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου Ρωμανού και διαμόρφωση του αύλειου χώρου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ενώ φορέας υλοποίησής του είναι ο Δήμος Λήμνου.

Την πορεία υλοποίησης της σύμβασης αυτής παρακολουθεί η «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης» που αποτελείται από δύο εκπροσώπους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Λήμνου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Ανταποκρινόμαστε στο διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και χρηματοδοτούμε την επικαιροποίηση και ολοκλήρωση των μελετών για την αναστήλωση του παραδοσιακού κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ρωμανού στη Λήμνο. Το έργο θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νησί για υλοποίηση έργων που στηρίζουν συμπληρωματικά όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα