Λέσβος: Τελική δικαίωση για τους απολυμένους των Αιολικών Νέων

13:41 31/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δικαίωση επτά χρόνια μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της εφημερίδας Αιολικά Νέα για τους εργαζόμενους μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα. Το εφετείο Βορείου Αιγαίου έκρινε άκυρες τις απολύσεις και καλεί τον εκδότη να καταβάλει μισθούς και τόκους υπερημερίας.

15 από τους 20 εργαζόμενους ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στην καταστρατήγηση των εργατικών τους δικαιωμάτων και στην εργοδοτική αυθαιρεσία και δικαιώθηκαν.

«Η απόφαση αυτή δείχνει έναν δρόμο σε όσους εργαζόμενους θέλουν να ακολουθούσουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας»

τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ένας εκ των απολυμένων τότε εργαζομένων Θράσος Αβραάμ. 25 Φεβρουαρίου ξαφνικά έκλεισε η εφημερίδα, και από τότε ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας, με μηνύσεις από τον εκδότη που κατηγορούσε τους εργαζομένους αλλά και το κλαδικό μας σωματείο ότι εμείς κλείσαμε την εφημερίδα, από τις οποίες βεβαίως αθωωθήκαμε. Για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ήρθε η τελική δικαίωση από το εφετείο που έκρινε άκυρες τις απολύσεις , κρίνει ότι στην απόφαση να κλείσει η εφημερίδα δεν είχαν εμπλοκή οι εργαζόμενοι και καλεί τον εκδότη να καταβάλει μισθούς και τόκους υπερημερίας. Βέβαια ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να καταβληθούν στους εργαζόμενους τα χρήματα αυτά.»

«Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του μπροστά στην απόλυση, την επιβολή περικοπής μισθού, τον καταναγκασμό κατάρτισης ατομικής σύμβασης εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές, τονίζει ο Θράσος Αβραάμ. Καθένας μόνος του γίνεται όλο και πιο ευάλωτος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Όμως όλοι ήμασταν εκεί ενωμένοι παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε στην αρχή ο εκδότης για να μας διασπάσει. Ενωμένοι και αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλον από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Σ αυτό τον δύσκολο αγώνα δεν ήμασταν μόνοι. Είχαμε Σωματεία και Ομοσπονδίες απ όλη την χώρα που μας στάθηκαν στο πλευρό μας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα