Λέσβος: Ο νέος θυρεός των Προσκόπων στη νέα προσκοπική στολή

13:32 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο θυρεό, σύμφωνο με τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τη Γενική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, απέκτησε η Περιφερειακή Εφορεία. Ο σχεδιασμός του έγινε από επαγγελματία γραφίστα φίλο της προσκοπικής Κίνησης και αποτελεί μετεξέλιξη του θυρεού που καθιερώθηκε πριν 10 χρόνια όταν και με νέα ηγεσία ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την αναγέννηση του προσκοπισμού στη Λέσβο.

Στο νέο θυρεό κυριαρχούν η απόχρωση του πορφυρού και του κίτρινου – χρυσαφί και ταιριάζει με τις αποχρώσεις της νέας στολής όλων

των τμημάτων που τα μέλη της Κίνησης θα αρχίσουν σταδιακά να προμηθεύονται από τις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου με στόχο όλοι να φοράνε τις νέες στολές το Σεπτέμβριο του 2018.

Τον Ιανουάριο του 2007 θεσπίστηκε ο θυρεός που να εξέφραζε την παράδοση του νησιού πολιτιστική και προσκοπική. ¨Έτσι γεννήθηκε ο θυρεός με το αιολικό κιονόκρανο και τις λέξεις ΛΕΣΒΟΣ και ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ με χρώματα μπλέ, μπεζ και άσπρο. Ο θυρεός αυτός αντικατέστησε το γνωστό παλιό θυρεό με το δελφίνι που αποτέλεσε το θυρεό των προσκόπων της Λέσβου για μισό αιώνα αντικαθιστώντας κι αυτός με τη σειρά του άλλο θυρεό, αυτόν με το δελφίνι που κουβαλά καβάλα τον Αρίωνα και του οποίου αντίγραφο δυστυχώς δεν σώζεται

Ο νέος σύγχρονος θυρεός που θα φορεθεί με τη νέα στολή, εικονίζει μέρος του αιολικού κιονόκρανου με μια πεζή «παραμυθένια» γραφή της λέξης Λέσβος του πρώτου γράμματος της οποίας αποτελεί συνέχεια ο έλικας του κιονόκρανου. «Με τα χρώματα δε, θελήσαμε να υπονοήσουμε την υπερεκατοντάχρονη παράδοση της αριστείας των Προσκόπων της Λέσβου, την παλιότερης εκτός Αθηνών προσκοπικής παρέας στην Ελλάδα» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής εφορείας προσκόπων Λέσβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα