Λέσβος: Γενική απεργία σήμερα – «Το αίτημα για αποσυμφόρηση είναι παλλαϊκό»

07:58 20/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νεκρώνουν τα πάντα σήμερα στη Λέσβο μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να κηρυχθεί γενική απεργία για το προσφυγικό, και την ανταπόκριση του συνόλου σχεδόν των φορέων του νησιού. Κύριο αίτημα η αποσυμφόρηση του νησιού και η διατήρηση όσων προσφύγων και μεταναστών αντέχουν οι υπάρχουσες δομές.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δημοτικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και οι παιδικοί σταθμοί, καταστήματα και επιχειρήσεις , φαρμακεία,

ενώ η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, τόνισε ότι «το αίτημα για αποσυμφόρηση είναι παλλαϊκό, δε θα αφήσουμε το νησί να γίνει φυλακή. Ακόμα και οι ίδιοι οι πρόσφυγες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν έχουν ληφθεί μέτρα . Μόνη λύση η αποσυμφόρηση και η άρση του γεωγραφικού περιορισμού των ανθρώπων αυτών στα νησιά. Στο σημείο αυτό, η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας δημιουργεί πρόβλημα , όταν μια συμφωνία δημιουργεί προβλήματα τη διορθώνουμε.»

Στις 11:00 το πρωί της θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, που θα καταλήξει στο δημοτικό θέατρο όπου εκεί θα δοθεί μία συναυλία με τοπικά σχήματα. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο δημοτικό Θέατρο. Λεωφορεία θα δρομολογηθούν και στο χωριά προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν οι κάτοικοι στην κινητοποίηση και συγκεκριμένα, θα ξεκινήσουν από

Από Άντισσα: Ώρα 08:00 π.μ. από Πλατεία Άντισσας (πληρ. 6957772919)Από Πλωμάρι: Ώρα 09:00 π.μ. από Υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)Από Γέρα: Ώρα 09:30 π.μ. από Σκόπελο, υπεραστικά ΚΤΕΛ (πληρ. 6985163700)Από Καλλονή: Ώρα 09:30 π.μ. από Πλατεία Καλλονής (Tsalis Tours, πληροφορίες: 2252029400)Από Μόρια: Ώρα 10:00 π.μ. από Άγιο Βασίλειο (πληρ. 6939073456)

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε συμμετοχή στην κινητοποίηση του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Λογιστών, της Ένωσης Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Λιμενικών Υπαλλήλων, των Πυροσβεστικών αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα