Λέσβος: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας- Οδύσσεια για 18 επιβάτες

12:55 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύσκολες ώρες πέρασαν σήμερα οι 18 επιβάτες της πτήσης από την Μυτιλήνη με προορισμό την Λήμνο. Ο λόγος για το γνωστό «τραινάκι» των νησιωτών του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για το αεροπλάνο που συνδέει την Ρόδο με την Σάμο, την Χίο, την Μυτιλήνη και τέλος την Λήμνο μετ’ επιστροφής.
Η οδύσσεια τους ξεκίνησε στις 12.50 από το αεροδρόμιο της Μύρινας, όπου παρά τις προσπάθειες του χειριστών του αεροπλάνου, η προσγείωση ήταν αδύνατη, οπότε

το αεροπλάνο ξεκίνησε να επιστρέψει στη Μυτιλήνη.
Και στη, Μυτιλήνη, όμως, ήταν πλέον αδύνατη η προσγείωση, οπότε το αεροπλάνο αναγκάστηκε να κινηθεί προς τον επόμενο του σταθμό την Χίο, με τους επιβάτες προς Λήμνο.
Δεν κατάφερε όμως, να προσγειωθεί ούτε εκεί, οπότε το αεροπλάνο έχοντας συμπληρώσει πάνω από δυο ώρες πτήσης σε άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφερε τελικά να προσγειωθεί στην Σάμο.
Με φροντίδα της εταιρείας και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν οι επιβάτες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα και από εκεί θα μεταβούν στη Λήμνο.

Μεγάλη όμως ταλαιπωρία υπέστησαν και οι επιβάτες που ταξίδευαν σήμερα από Αθήνα για Μυτιλήνη, καθώς ακυρώθηκαν δύο πτήσεις, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στα νησιά. Οι βροχές και οι καταιγίδες και κυρίως η χαμηλή νέφωση ήταν η αιτία που η απογευματινή πτήση από Αθήνα για Μυτιλήνη δεν πραγματοποιήθηκε καθώς το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αλλά, και βραδινή πτήση από Αθήνα για Μυτιλήνη ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει μέχρι και αυτή την ώρα τα νησιά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα